בטן של חיטה

מדוע כדאי להוציא את החיטה מהתזונה היומיומית?

מתוך: בטן של חיטה

עובדה מעניינת: לחם מחיטה מלאה (אינדקס גליקמי 72) מעלה את רמת הסוכר בדם בדיוק כמו סוכר רגיל או סוכרוז (אינדקס גליקמי 59), ואפילו יותר. לכן, החלטתי לגבש אסטרטגיה שתעזור למטופלים שלי, שסבלו ממשקל-יתר ונטו לסוכרת, להוריד ביתר יעילות את רמת הסוכר בדמם. נראה לי הגיוני שהדרך המהירה והפשוטה ביותר להשגת תוצאות תהיה סילוק המזונות שגורמים להם לעלייה בולטת של רמת הסוכר בדם: במילים אחרות, לא סוכר אלא חיטה. חילקתי להם עלון פשוט, שפירט איך להחליף מאכלים על בסיס חיטה במזונות מלאים בעלי אינדקס גליקמי נמוך, כדי להגיע לתזונה בריאה.

שלושה חודשים אחר כך חזרו המטופלים שלי לבדיקות דם נוספות. כפי שציפיתי, פרט ליוצאים מן הכלל נדירים, רמת הסוכר בדם (גלוקוז) ירדה באמת מטווח סוכרתי (126 mg/dl או יותר) לנורמלי. כן, חולי סוכרת החלימו. הדברים נכונים: במקרים רבים אפשר לרפא סוכרת – לא כל כך בקלות – על-ידי סילוק פחמימות, בעיקר חיטה, מהדיאטה. רבים מהמטופלים שלי הפחיתו גם 10, 15, אפילו 20 ק"ג ממשקלם.

אבל מה שהדהים אותי היה משהו שלא ציפיתי לו.

הם דיווחו שתסמיני הצרבת שסבלו מהם נעלמו, וכך גם כאבי בטן כרוניים ושלשול שנגרמים על-ידי תסמונת המעי הרגיש. היה להם יותר מרץ, הריכוז שלהם השתפר, והם נהנו משינה טובה יותר. פריחה נעלמה, אפילו כזאת שסבלו ממנה במשך שנים. הכאבים שנגרמו על-ידי דלקת מפרקים הוקלו או התפוגגו, וכך יכלו להפחית את כמות התרופות המזיקות שנטלו ושנועדו לטפל במחלה, ואפילו להפסיק בכלל את השימוש בהן. תסמיני אסתמה פחתו או נעלמו לגמרי, ואפשרו לרבים להיפטר מהמשאפים שלהם. ספורטאים דיווחו על ביצועים טובים ועקביים יותר.

רזים יותר. בעלי אנרגיה רבה יותר. חשיבה צלולה יותר. בריאות טובה יותר של המעיים, המפרקים והריאות. שוב ושוב. אין ספק שתוצאות אלה היו סיבה מספקת לוותר על החיטה.

השתכנעתי עוד יותר בדברים האלה, בעקבות מקרים שבהם אנשים הפסיקו לאכול חיטה ואז הרשו לעצמם בכל זאת להתפנק מעט: כמה כעכים, מתאבנים מלחם במסיבת קוקטייל. תוך כמה דקות החלו רבים מהם לסבול משלשול, מכאבים ונפיחות במפרקים או מצפצופים בנשימה. עם חיטה, בלי חיטה, והתופעה חזרה על עצמה.

מה שהחל כניסוי פשוט להורדת רמת הסוכר בדם, הפך להבנה מעמיקה של חולאים רבים ושל הירידה במשקל, והדבר ממשיך להדהים אותי גם היום.

סילוק מוחלט של החיטה מהתזונה

הרעיון של סילוק החיטה מהתזונה מכאיב לרבים, לפחות מבחינה נפשית, בדומה למחשבה על טיפול שורש ללא הרדמה. היו כאלה שהתהליך לווה אצלם בתופעת-לוואי לא נעימה, דומה במשהו לגמילה מסיגריות או אלכוהול. אבל הכרחי לבצע אותו, כדי לאפשר למטופל להתאושש.

בטן של חיטה בוחן את ההנחה שהבעיות הבריאותיות של תושבי העולם המערבי, מעייפות קשה דרך דלקת מפרקים ובעיות עיכול להשמנת-יתר, נובעות מהחיטה; מלחמניות הסובין התמימות למראה או מכעכי הצימוקים והקינמון שאתם זוללים כל בוקר עם הקפה שלכם.

החדשות הטובות הן שיש מרפא למצב זה שמכונה "בטן של חיטה" – או, אם אתם מעדיפים, "מוח של כעך" או "מעי של בייגל" או "פני ביסקוויט".

השורה התחתונה היא שסילוק מזון זה, שהיה חלק מהתרבות האנושית במשך מאות רבות של שנים, יגרום לכם להיות מטופחים יותר, חכמים יותר, מהירים ומאושרים יותר. ההפחתה במשקל, בעיקר, עשויה להתקדם בקצב שלא חשבתם מעולם שהוא אפשרי. בנוסף, אתם יכולים  לבחור להיפטר מהשומן המביך, שגלוי לעין, שגורם לתנגודת אינסולין ושעלול להביא להתפתחות סוכרת ולדלקות – השומן שבבטן. זהו תהליך שניתן להשלימו כמעט ללא תחושת רעב או מניעה, עם מגוון רחב מאוד של תועלות בריאותיות.

אם כך, למה להימנע מחיטה במקום, לדוגמה, מסוכר או מכל הדגנים בכלל? בפרק הבא נסביר את הייחוד שבחיטה, בהשוואה לכל הדגנים המודרניים, ביכולתה להפוך במהירות לסוכר בדם. בנוסף, הבנה גרועה של המבנה הגנטי ושל היכולת שלה להביא להתמכרות היא שגורמת לנו, למעשה, להפריז עוד יותר באכילה שלה; נמצא קשר בינה לבין עשרות חולאים מתישים מעבר לאלה שקשורים למשקל-יתר; והיא חלחלה כמעט לכל היבט בתזונה שלנו. אין ספק – הפחתת השימוש בסוכר מזוקק היא רעיון טוב, משום שאין בו כמעט תועלת תזונתית, והוא עלול להשפיע בצורה שלילית על רמת הסוכר בדם. אבל סילוק החיטה מהתזונה הוא הצעד הקל ביותר והיעיל ביותר שאתם יכולים לנקוט, כדי להגן על בריאותכם ולצמצם את היקף המותניים שלכם.

  מקור: pixabay

 ספרים נלווים:


דלג לתוכן מרכזי