ביספנול A: הרעל שדולף למים המינרלים מבקבוקי הפלסטיק

מדובר ברעל חזק, הנמצא בכל בקבוקי הפלסטיק. הוא משבש את הפעילות ההורמונלית ועלול לפגוע באיברי הרבייה, ועל כן הדרך הבטוחה ביותר להימנע ממנו היא שימוש בבקבוקי זכוכית

מתוך הספר: חיים ללא רעלים

רוב בקבוקי הפלסטיק השקופים, שבהם נמכרים מי-מעיינות ומי-שתייה, מכילים ביספנול A (BPA). זהו רעל חזק שמשבש את הפעילות ההורמונאלית, שעלול לפגוע באיברי הרבייה ובהורמוני המין ולהשפיע בצורה שלילית על רקמות השדיים ועל בלוטת הערמונית.
 
אמנם, למען בריאותכם טוב שתישאו אתכם את המים שלכם ותשתו אותם במשך היום, אבל אם הבקבוק עשוי מפוליקרבונט (polycarbonate) שקוף (קבוצת חומרים סינתטיים ביניהם BPA), דולף החומר שממנו עשוי הבקבוק אל תוך המים שלכם – גם אם הוא עומד על שולחן בטמפרטורה של החדר. אם הבקבוק עשוי מחומר המורכב מ-BPA, יש דליפה של חומר רעיל אל המים. האם יש רמת ביספנול A מותרת? השאלה היא, למי? לזכר בריא? לאישה? לילד? לקשיש? ואיך תדעו כמה דלף לתוך המים? הכמות עשויה להשתנות בקלות מיום ליום, והיא תלויה במשך שהותם של המים בבקבוק, והאם נחשף לשמש במשאית שהובילה אותו.
 
החשודים המיידיים. בקבוקי פלסטיק (sxc)
 
 
הכי בטוח: בקבוקי זכוכית
 
לדעתי, הבקבוקים היחידים שבטוחים לשימוש הם בקבוקי זכוכית, אולם הטוב ביותר הוא שתשתו מים מבקבוק למילוי חוזר. מאחר שערימות של בקבוקי פלסטיק הן בעיה סביבתית וסיכון בריאותי, תוכלו היום לבחור מתוך מגוון רב של בקבוקי מים למילוי חוזר.
 
אני משתמשת בבקבוקי זכוכית, משום שאין בהם חומר מזיק שעלול לדלוף אל תוך המים. הם כבדים יותר, אבל הם הבחירה הבטוחה ביותר. אני ממלאת אותם מים שעוברים דרך מסנן המים שלי.
ניתן להשיג בקבוקי מים מפלסטיק נקי מביספנול A וממתכת, אבל אני חוששת שפלסטיק ומתכות עלולים לדלוף לתוך המים גם מבקבוקים אלה. (ראו הסבר בערך BPA בנספח ו', מפתח כימיקלים מסוכנים).
 
הערת העורכת המדעית:
בקבוקי שתייה עשויים מ-BPA מסומנים בתחתיתם בסימן המחזור ובמרכז מספר מ-1 עד 7:
      
בקבוקים המסומנים ב-1, 2, 6-4 – בטוחים לשימוש.
בקבוקים המסומנים ב-3 ו-7 – BPA עלול לדלוף מהם ולכן אינם בטוחים לשימוש.

 ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי