האם מוצרי חלב וחיטה קשורים לדכדוך קיומי, כבדות ועִרפּוּל מחשבתי?
מתוך הספר: אלרגיות סמויות למזון
רוב האנשים אינם רואים באלרגיות למזון גורם אפשרי למצב רוח ירוד, קשיים בריכוז, חרדה או אפילו מצבים חמורים יותר כגון סכיזופרניה. עם זאת, העובדה שאלרגיה למזון ולחומרים כימיים יכולה להשפיע לרעה על מצבי הרוח וההתנהגות של אנשים רגישים, ידועה לנו זה זמן רב. הוכח כי אלרגיות למזון גורמות למגוון רחב של תסמינים, כולל עייפות כרונית, האטת החשיבה, חוסר מוטיבציה, רגזנות, חוסר שקט, התנהגות תוקפנית, עצבנות, חרדה, דיכאון, אלכוהוליזם ושימוש בחומרים ממכרים, סכיזופרניה, היפראקטיביות, הפרעת קשב וריכוז, התקפי חרדה, אוטיזם וליקויי למידה מסוגים שונים.
ד"ר ג'וזף אגר ממינכן היה אחד החוקרים החלוצים שבדקו את הקשר בין אלרגיה לבריאות הנפש. במסגרת מחקר מבוקר וכפול-סמיות הוא ביצע בדיקות אלרגיה ל-30 מטופלים שסבלו מחרדה, דיכאון, בלבול או קשיי ריכוז. המשתתפים קִבלו כמויות קטנות של מזון בצורה מוסווית, בלי לדעת האם הם אוכלים מזון אלרגני או לא. הממצאים הוכיחו כי אכילת מזון אלרגני יכולה לגרום למצבים קשים של דיכאון, חרדה, כעס ללא סיבה, אובדן מוטיבציה וערפול מחשבתי משמעותי. המזונות שגרמו לתגובות הנפשיות החמורות ביותר היו חיטה, חלב, קנה סוכר וביצים.

פיצה. גם חיטה, גם גבינה, גם ביצים (sxc)
תנו לנו לייק וקבלו את מיטב המאמרים של "פוקוס"
תסמיני דיכאון, הפרעות שינה, חרדה ואפילו סכיזופרניה
חוקר חלוצי נוסף בתחום הרגישויות למזון ולחומרים כימיים הוא ד"ר בנג'מין פיינגולד, שהדיאטה שלו – "דיאטת פיינגולד" – זכתה לפרסום בשנות ה-70 של המאה הקודמת. הוא בדק נוכחות של אלרגיות למזון ורגישות לסליצילאטים (כגון אספירין) בקרב 96 מטופלים שסבלו מתלות באלכוהול, הפרעות דיכאון קשות וסכיזופרניה. קבוצת הביקורת שלו כללה 62 משתתפים בוגרים שנמנו עם סגל העובדים בכמה בתי-חולים.
התוצאות הראו שבקבוצת המטופלים שאובחנו כסובלים מדיכאון נמצא המספר הגדול ביותר של אלרגיות. 80% מהם היו אלרגיים לשעורה וכולם היו אלרגיים לחלבון ביצה. למעלה מ-50% מהאלכוהוליסטים היו אלרגיים לחלבון ביצה, חלב, שיפון ושעורה. מבין חולי הסכיזופרניה, 80% היו אלרגיים לחלב ולביצים גם יחד. לעומת זאת, בקבוצת הביקורת רק 9% מהמשתתפים סבלו מאלרגיה כלשהי.
מחקרים אלה מהווים דוגמה מצוינת לכך שאלרגיות עלולות לגרום להפרעות נפשיות וגופניות כאחד, שכן הן משפיעות על מערכת העצבים המרכזית ואפילו על הגוף כולו. המצב הדלקתי שנגרם מהתגובה האלרגית אופייני לרבות מההפרעות הנפשיות, החל בדיכאון ועד אוטיזם, וקרוב לוודאי שזהו אחד המנגנונים העיקריים שבאמצעותם אלרגיות למזון משפיעות על המוח. מעבר לכך, תסמיני האלרגיה משתנים מאדם לאדם ולפיכך האבחון חייב להיעשות בצורה אינדיבידואלית ומדויקת, בעזרת בדיקות אלרגיה ייעודיות.
לעיתים קרובות אנחנו מגלים שהימנעות ממזונות אלרגניים מקִלה תסמיני דיכאון, הפרעות שינה, חרדה ואפילו סכיזופרניה. לכן, אם אתם סובלים מקשיי ריכוז, הפרעות שינה, חרדה או ירידה במצב הנפשי שלכם, כדאי לכם לבדוק האם אלרגיות מזון הן הגורם לכך.
ספרים נלווים:
-
ד"ר אבני ריפא רבים ממטופליו באמירה אחת - הפסיקו לצרוך מוצרי חלב!
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
האם המזון שאתם אוכלים גורם לכם להיות חולים?
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
כיצד תשפרו את בריאות ילדכם, את התנהגותו ואת מנת המשכל שלו
מחיר קטלוגי 109.00₪מחיר שלנו 87.20₪
-
כיצד המוח שלנו גורם לנו לחרדה ומה ניתן לעשות כדי לשנות זאת
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
לעזור לילדינו לצמוח כשהעולם מציף אותם
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
רב-מכר מס' 1 של הניו-יורק טיימס כולל מתכונים טעימים, בריאים ונטולי חיטה
מחיר קטלוגי 109.00₪מחיר שלנו 87.20₪






































