הפרכת מיתוסים על מזון, פחמימות וסוכר

הספר "מהפכת הגלוקוז" מפריך, בהסתמך על מחקר מדעי, כמה וכמה מיתוסים על מזון. הנה, על רגל אחת, המיתוסים אשר מופרכים בספר

מתוך הספר: מהפכת הגלוקוז

מיתוס: מזונות עמילניים, כגון לחם ופסטה, גורמים לעלייה במשקל

עובדה: רוב המזונות העמילניים גדולים בנפחם ועשירים בפחמימות. הם גורמים לכם תחושת שובע ומסלקים תחושת רעב, ואכילה מהם עשויה גם לסייע בהפחתת המשקל.

מיתוס: סוכר הוא הדבר הגרוע ביותר לאנשים הסובלים מסוכרת

עובדה: צריכת סוכר ומזונות המכילים סוכר במנות סבירות אינה משפיעה על רמת הגלוקוז בדם יותר מאשר צריכת רוב המזונות העמילניים. שומן רווי מזיק לאנשים הסובלים מסוכרת הרבה יותר מסוכר.

מיתוס: סוכר גורם לסוכרת

עובדה: לסוכר אין תפקיד ייחודי בגרימת סוכרת. מזונות המפיקים רמה גבוהה של גלוקוז בדם עלולים להגביר את הסכנה לסוכרת, אולם השפעתו המזיקה של הסוכר מתונה יותר משל רוב המזונות העמילניים.

מיתוס: כל המזונות העמילניים מתעכלים באיטיות במעיים

עובדה: מזונות עמילניים מסוימים כגון תפוחי אדמה מתעכלים דווקא במהירות גבוהה יותר מאשר מזונות אחרים המכילים סוכר, ובכך גורמים לעלייה מהירה וגבוהה של רמת הגלוקוז בדם.

מיתוס: תחושות רעב הן דבר בלתי נמנע אם הנכם מבקשים להוריד ממשקלכם

עובדה: מזונות עתירי פחמימות ובעיקר מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (לדוגמה, חטיפי שיבולת שועל ופסטה) יסייעו לכם לשמור על תחושת השובע כמעט עד לארוחה הבאה.


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


מיתוס: מזונות עתירי שומן גורמים יותר לתחושת שובע

עובדה: ממצאי המחקרים מוכיחים שמזונות עתירי שומן דווקא משביעים פחות. יתירה מכך, קל מאוד להגזים באכילת מזונות כמו טוגנים וחטיפים.

מיתוס: סוכר משמין

עובדה: לסוכר אין תכונות משמינות מיוחדות. הוא אינו נוטה להפוך לשומן יותר מאשר כל פחמימה אחרת. סוכר קיים לעיתים קרובות במזונות עתירי אנרגיה ושומנים (כמו עוגות וביסקוויטים), אולם האנרגיה הכללית שבהם, ולא הסוכר, היא שעשויה לתרום להיווצרות של שומן נוסף בגוף.

מיתוס: מזונות עמילניים אידיאליים לתזונת ספורטאים

עובדה: מזונות עמילניים רבים (כגון תפוחי אדמה) אינם ניתנים לצריכה בכמויות הדרושות לספורטאים, מאחר שהם גדולים מדי בנפחם. למשל, נסו לאכול ½ ק"ג תפוחי אדמה לפני האימון הגופני. סוכרים פשוטים יכולים לסייע בהגדלת כמות הפחמימות הנקלטת בגוף.

מיתוס: תזונה עתירה בסוכר מזינה פחות
עובדה:
מחקרים הוכיחו שתזונה עתירה בסוכר (ממגוון מקורות, כולל מוצרי חלב ופירות) מכילה לעיתים קרובות רמות גבוהות של רכיבים תזונתיים כגון סידן, ריבופלאבין וויטמין C יותר מאשר תזונה דלת סוכר.

מיתוס: סוכר ושומן באים ביחד

עובדה: תזונה עשירה בסוכר היא לרוב דלה בשומן ולהפך. רוב המקורות לשומן בתזונה אינם מומתקים (לדוגמה, צ'יפס), ורוב המקורות לסוכר אינם מכילים כלל שומן (לדוגמה, משקאות קלים). עם זאת קיימים אומנם מזונות רבים העשירים בשומן ובסוכר/עמילן (כמו שוקולד, גלידה, עוגות וביסקוויטים).

 

 ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי