הקשר בין רגישות לגלוטן לבין זיהומים כרוניים

אם גם אתם סובלים לעתים קרובות מהתקררויות, כאבי גרון, סינוסיטיס, דלקות אוזניים ואפילו דלקות בדרכי השתן, כדאי לכם להפסיק לאכול גלוטן

מתוך הספר: רגישות לגלוטן

האם נראה לכם שאתם סובלים לעיתים תכופות יותר מאחרים מסינוסיטיס, התקררויות, כאבי גרון, דלקות אוזניים ואפילו דלקות בדרכי השתן? האם אתם מתקשים להיפטר מהזיהומים והם נמשכים אצלכם זמן רב יותר מהצפוי? זיהומים כרוניים קשורים לעיתים להפרעה אוטואימונית כמו רגישות לגלוטן.

מחקרים הוכיחו כי אצל חלק מהאנשים הרגישים לגלוטן נמצא חסר בנוגדנים מסוג IgA החוקרים הצביעו על קשר ברור בין חסר ב-IgA למחלת הצליאק – אצל 2.6% מהנבדקים עם חסר בנוגדנים אלה התגלתה גם אי-סבילות לגלוטן. מבחינה קלינית, לא היה כל הבדל בין נבדקים עם חסר בנוגדנים לבין אלה שבדמם נמדדה רמה תקינה של נוגדנים.


לחם לבן. שיא הגלוטן (sxc)

עשו לנו לייק וקבלו את מיטב המאמרים של "פוקוס" ישירות לפייסבוק שלכם

הקשר בין מחלות אוטואימוניות לזיהומים כרוניים

מחקרים הוכיחו שאוטואימוניוּת וזיהומים חוזרים שכיחים יותר אצל מטופלים עם חסר בנוגדנים מסוג IgA. מחקרים עדכניים יותר מציגים תיאוריה אחרת בדבר הקשר בין הפרעות אוטואימוניות לזיהומים כרוניים. חוקרים מאוניברסיטת רייס סבורים כי מחלות כרוניות עלולות לגרום לתגובות אוטואימוניות. לדבריהם, אחד התפקודים העיקריים של המערכת החיסונית היא לייצר נוגדנים כאשר אנטיגן (חיידק או חומר זר) פולש לגוף. לכל נוגדן יש חתימה כימית ייחודית משלו שמאפשרת לו להיצמד לרצף מסוים אחד של חומצות אמיניות הממוקמות על כל אנטיגן. אולם לעיתים מתרחשת תגובה צולבת והנוגדנים נצמדים למשהו אחר ולא לאנטיגן שהם נועדו להתקיף. לדעתם של החוקרים, התגובה הצולבת הזו גורמת לחלק מהמחלות האוטואימוניות.

אם כן, האם מחלה אוטואימונית כמו רגישות לגלוטן גורמת לזיהומים כרוניים או שמא הזיהומים הכרוניים הם אלה שמפעילים את התגובה האוטואימונית לאחר אכילת גלוטן? עד שהמדענים ימצאו את התשובה, כדאי לכם להפסיק לאכול גלוטן.

 ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי