הריון עם פחמימות

ד"ר מייקל לו, מחבר הספר "לקראת הריון", מסביר מדוע לא מומלץ לנשים להימנע מפחמימות במהלך ההריון

מתוך הספר: לקראת הריון

לעיתים קרובות שואלים אותי האם רצוי שנשים הרות או נשים שמתכננות להרות, יתחילו או ימשיכו בדיאטה דלת פחמימות. איני ממליץ להתחיל בדיאטה דלה בפחמימות בדיוק לפני ההריון או במהלכו מהסיבות הבאות:

    פחמימות חיוניות להתפתחות העובר. הגלוקוז שבפחמימות הוא הדלק המועדף להתפתחות המוח ומערכת העצבים של התינוק. פחמימות, בצורתן כגליקופרוטאינים ופרוטאוגליקאנים, הן מרכיב אינטגרלי במבנה התא, ויש להן תפקיד חשוב בתפקוד התא.
     פחמימות הן מקור ראשוני לאנרגיה עבור הגוף. ללא פחמימות גופנו היה שורף חלבונים ושומנים כדי להפיק מהם דלק. שריפת שומן משחררת קֵטונים, שיכולים לעבור את השליה ולהרוס את תאי המוח של העובר ולשנות את האיזון העדין, המבוסס על חומציות, בגופו של העובר.
       פחמימות הן מקור חשוב לחומצה פולית. חומצה פולית דרושה להתפתחות המוח ומערכת העצבים של התינוק. מאז 1996 דרש מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) להוסיף חומצה פולית לקמח, ללחם ולמוצרי דגנים כמו פסטות ואורז, כדי להפחית את הסיכון למומים של סדק שדרתי אצל תינוקות. גם דגני בוקר רבים מועשרים בחומצה פולית. חומצה פולית נמצאת באופן טבעי גם בקטניות, אגוזים, ירקות עליים ירוקים ופירות מסוימים.
       פחמימות מכילות הרבה סיבים תזונתיים, המונעים עצירות וככל הנראה גם סוגים מסוימים של סרטן.
     בחלק מהדיאטות דלות הפחמימות אסור לצרוך מוצרי חלב ומיצים המועשרים בסידן בשל תכולת הפחמימות שבהם. דבר זה עלול לגזול מהאמהות (ומהתינוקות שלהן) כמה מהמקורות הטובים ביותר לסידן.

       רוב הדיאטות דלות הפחמימות ממליצות לצרוך כמות גדולה של חלבונים. נמצא שיש קשר בין צריכה גבוהה של חלבונים – כמות חלבונים העולה על 25% מסך הקלוריות הכולל – לבין סיכון מוגבר ללידה מוקדמת מאוד ולמוות עוברי.


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫
בשל כל הסיבות הללו אינני ממליץ להתחיל בדיאטה דלת פחמימות בזמן שאתן מתכננות להיכנס להריון. אם אתן כבר נמצאות בשלב התחזוקה של דיאטה דלת פחמימות (כלומר שלב 3 בדיאטת סאות'-ביץ'), היוועצו בתזונאי, והוא יסייע לכן לערוך התאמות בתזונתכן כדי להתכונן להריון כראוי.

 ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי