חלב, סויה או חיטה?
מתוך הספר: אלרגיות סמויות למזון
אלרגיות למזון עלולות לגרום לתסמינים שונים ולבעיות בריאותיות רבות, כמו למשל: מיגרנות, דיכאון וחרדה, עייפות כרונית, קשיי ריכוז, עצבנות, כאבי בטן, כאבי מפרקים, ואף לאוטיזם וליקויי למידה. אחד הסימנים המעידים על אלרגיה הוא העובדה שהתסמינים באים והולכים. סימן אחר לקיומה של אלרגיה הוא שיפור בהרגשה הכללית בעקבות שינוי בתפריט.
בעקבות 20 שנות ניסיון ועשרות אלפי בדיקות אלרגיה מסוג IgG, הוכח כי יש מזונות שגורמים לתגובות אלרגיות בשכיחות גבוהה יותר מאחרים. אין פירושו של דבר שהמזון המדובר הוא בהכרח רע. אם אתם אלרגיים אליו, הוא רע בשבילכם. כל אחד מאיתנו עלול לפתח אלרגיות למזונות שהוא אוכל לעיתים קרובות ביותר, אם מערכת העיכול שלנו הופכת חדירה יותר וכתוצאה מכך מאפשרת לחלקיקי חלבונים מעוכלים למחצה לחדור לזרם הדם.
רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫
החלבונים שבמזון הם אלה שבדרך כלל מעוררים את המערכת החיסונית שלנו לתגובה. לדוגמה, חלק מהאנשים מגיבים לדגים, אך לא לשמן דגים. אחרים מגיבים רע לחלב, אך לא לחמאה. לעיתים קרובות, אנשים עם אלרגיה לחלב מגיבים רע יותר לחלב דל-שומן, שתכולת החלבונים בו גבוהה יותר בהשוואה לחלב עתיר שומן, שכן השומן שבחלב מאט את ספיגת החלבון.
הרשימה הבאה כוללת את 20 המזונות האלרגניים הנפוצים ביותר, בסדר יורד.
מתוכם, המזונות האלרגניים ביותר הם מוצרי חלב, שמרים, ביצים ודגנים (בעיקר חיטה).
20 המזונות האלרגניים הנפוצים ביותר |
|
1. חלב פרה 2. גליאדין המצוי בחיטה 3. גלוטן (גליאדין) – המצוי בחיטה, שיפון ושעורה 4. שמרים 5. חלבון ביצה 6. אגוזי קשיו 7. חלמון ביצה 8. שום 9. פולי סויה 10. אגוזי ברזיל |
11. שקדים 12. תירס 13. אגוזי לוז 14. שיבולת שועל 15. עדשים 16. קיווי 17. פלפל צ'ילי 18. גרגרי שומשום 19. גרעיני חמנייה 20. בוטנים |
מה הסבירות שיש לכם אלרגיה למזון?
כל אחד מאיתנו שונה מחברו ופירושו של דבר הוא שכל אחד מאיתנו אלרגי למזונות אחרים. במחקר שהקיף 150 נבדקים עם תסמונת המעי הרגיש, נמצא ש-23 מהם היו אלרגיים לאותם מזונות כמו משתתפים אחרים, אך רשימות המזונות האלרגניים של 127 המשתתפים האחרים (85%) היו שונות מאוד זו מזו. במחקר זה, רק משתתף אחד לא היה אלרגי אף לא למזון אחד מחמשת המזונות האלרגניים הנפוצים ביותר.
המחקר הזה מלמד אותנו שיש סבירות גבוהה לכך שאנחנו אלרגיים לאחד מתוך חמשת המזונות האלרגניים הנפוצים ביותר, אך הסבירות שנהיה אלרגיים למזון אחד בלבד מתוך הרשימה נמוכה ביותר. לכן, מומלץ ביותר לבצע בדיקות לגילוי אלרגיה למזון.
בספר אלרגיות סמויות למזון תמצאו מידע נוסף על סוגי הבדיקות הקיימות היום לאלרגיה, על מחלות ובעיות בריאותיות הקשורות לאלרגיות למזון ועל תוכנית להקלה באלרגיות למזון.
ספרים נלווים:
-
האם המזון שאתם אוכלים גורם לכם להיות חולים?
מחיר קטלוגי 94.00₪מחיר שלנו 75.20₪
-
מסע בין שיטות התזונה השונות למציאת השילוב המיטבי לגוף ולנפש שלך
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
רב-מכר מס' 1 של הניו-יורק טיימס כולל מתכונים טעימים, בריאים ונטולי חיטה
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
כל מה שרצית לדעת על הקשר בין גלוטן לבריאות
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
ד"ר אבני ריפא רבים ממטופליו באמירה אחת - הפסיקו לצרוך מוצרי חלב!
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪