טורטיות כוסמת

טעימות ובריאות למוח: טורטיות כוסמת במילוי שעועית שחורה, גזר וגואקמולי

מתוך הספר: אלצהיימר ובעיות זיכרון

להכנת הטורטיות:

*4-6 מנות*

1 כוס כוסמת ירוקה

½ כפית מלח ים אטלנטי

1 כף שמן זית

משרים את הכוסמת כ-3 שעות במים. מסננים ומעבירים לבלנדר איכותי. מוסיפים כוס ורבע מים, את המלח ושמן הזית. טוחנים עד לקבלת בלילה חלקה.

במחבת נונסטיק איכותית מכינים את הטורטיות: יוצקים כמצקת בלילה לתוך המחבת החמה. לאחר כ-2 דקות, כשהשוליים טיפה מתייבשים ומתנתקים מהמחבת, הופכים אותה לדקה נוספת.

** ניתן לשמור טורטיות אלו זו על זו בצלחת עד 3 ימים במקרר.


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


 

למילוי:

½ כוס שעועית שחורה מבושלת מעוכה גס (אפשר עם ממחה לפירה)

½ אבוקדו בשל מעוך גס

½ כוס קוביות גזר קטנות (אפשר לרסק בפולסים במעבד מזון. שימו לב שלא לגרוס קטן מדי)

½ כוס עגבניות שרי קצוצות

 1 שן שום מעוכה

חופן כוסברה קצוצה/4 גבעולי בצל ירוק קצוצים/חופן עלי בזיליקום קצוצים

מיץ מחצי לימון

מעט מלח ים

מעט פלפל גרוס

מערבבים את חומרי המילוי ביחד.

מניחים טורטייה בצלחת, מסדרים פס עבה של המילוי באמצע הטורטייה או לחלופין – מורחים את המילוי על כולה. מגלגלים ופורסים פרוסות ברוחב של 2-4 ס"מ.

 

ספרים נלווים:

דלג לתוכן מרכזי