ירקות ממשפחת המצליבים: נוגדי סרטן חזקים
מתוך הספר: סגולות הבריאות של נוגדי החמצון
ירקות ממשפחת המצליבים, כולל ברוקולי, כרובית, כרוב וכרוב ניצנים, היוו נושא למחקרים מדעיים מעמיקים בשנים האחרונות. ירקות אלה מכילים מספר גדול של פיטוכימיקלים נפלאים כולל סולפוראפן ופלבונואידים שנקראים אינדולים (אינדול-3-קרבינול), שנחשבים כבעלי תכונות נוגדות סרטן חזקות.
הראיה הראשונה לכך שאינדולים עשויים למנוע סרטן הגיעה ממחקרי אוכלוסייה שהראו כי אנשים שאוכלים כמויות גדולות של ירקות ממשפחת המצליבים נמצאים בסיכון מופחת בצורה משמעותית לפתח סוגים מסוימים של מחלות סרטן. ממצאים מסקרנים אלה הובילו לעריכתו של מחקר נוסף שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת רוקפלר.
כרובית. לא להרתיח! (sxc)
החוקרים גילו כי האינדולים מנטרלים אסטרוגנים מזיקים, שעלולים לזרז את גדילתם של תאים רגישים לאסטרוגן, במיוחד תאי שד. כפי הנראה, האינדולים משנים את המסלול הביולוגי שהופך את האסטרוגן בגוף לצורות מזיקות יותר שמזרזות את צמיחת הגידולים. חוקרים בודקים את האפשרות של השימוש באינדולים בתור תרופות כימותרפיות. זוהי דוגמה מצוינת לכך שפעילותם של חומרים עם תכונות נוגדות חמצון באה לידי ביטוי הרבה מעבר לשליטה ברדיקלים החופשיים בלבד. ככל שנלמד להכיר טוב יותר את נוגדי החמצון, נוכל להיעזר בהם כדי להילחם במחלות.
רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫
למה כדאי לאכול אותם חיים?
ירקות ממשפחת המצליבים מכילים גם תרכובות נוספות נוגדות סרטן, כמו סולפוראפן, ואינדולים שמעודדים את ייצורם של אנזימים נוגדי סרטן.
אני ממליץ לכם לאכול מגוון רחב של ירקות ממשפחת המצליבים, שכן, כל אחד מהם מכיל תערובת מעט שונה של פיטוכימיקלים. לדוגמה, כרוב מסוג קייל הוא מקור מצוין לקרוטנואידים לוטאין וזיאקסנתין, שעשויים להגן עלינו מפני ניוון מקולרי. ברוקולי מכיל את הכמות הגדולה ביותר של סולפוראפן, בהשוואה לירקות אחרים ממשפחת המצליבים, כמו גם חומרים שמחזקים את נוגדי החמצון, כגון סלניום וקרוטן. כל הירקות ממשפחה זו מכילים סיבים, שמקטינים אף הם את הסיכון לסרטן.
ל-25% מהאוכלוסייה יש רתיעה מולדת מטעמם המר של הירקות ממשפחת המצליבים. אם טעמם של ירקות אלה מזכיר לכם תרופה, נסו להוסיף להם מעט מלח, שיפחית את המרירות האופיינית להם.
הערך התזונתי של ירקות ממשפחת המצליבים יישמר בצורה הטובה ביותר אם תאכלו אותם חיים או מאודים קלות. אל תרתיחו אותם, שכן, ההרתחה פוגעת בתכולת האינדולים שלהם. כדי לשמור על נוגדי החמצון, ניתן לרכך מעט את הירקות במיקרוגל (ללא הוספת מים), עד שהם מקבלים צבע ירוק בהיר.
ספרים נלווים:
-
כיצד תורמים נוגדי החמצון לאיזון המערכת החיסונית, לשיפור התפקוד המנטאלי, לחיזוק הלב, למניעת הסרטן, לש...
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
לעיכוב התפשטות המחלה ולהתמודדות עם תופעות הלוואי של הטיפול
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
גלו את המזונות המוכחים מדעית למניעה ולטיפול במחלות
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
המחקר קובע: חלבון מהחי גורם לחולי, השמנה ועייפות
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪