כדורי קקאו, קוקוס וחמאת שקדים

מתוך הספר: מזון - מה כבר נשאר לנו לאכול?

כדורי קקאו, קוקוס וחמאת שקדים

אחרי שתטעמו את הכדורים המתוקים האלה, תמיד תרצו שהם יהיו זמינים לכם בהישג יד. אתם יכולים להעשיר את טעמם אם תוסיפו להם אגוזים מרוסקים או שבבי קקאו. קקאו מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה פי 4 משוקולד מריר רגיל, כמו גם שפע של רכיבים תזונתיים אחרים, שהופכים את הקינוח הזה לפינוק שתוכלו לאכול ללא רגשות אשמה כלל.

מנות: 24 יחידות  l  זמן ההכנה: 15 דקות + זמן הקירור

  • 3 תמרים רכים מזן מג'הול, מגולענים
  • 3 כפות חמאה אורגנית (רצוי ללא מלח)
  • 1/2 כוס חמאת שקדים אורגנית רכה ללא מלח
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 3/4 כוס שבבי קוקוס
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהור, ללא אלכוהול וללא גלוטן
  • 1/8 כפית מלח ים

רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


שמים את התמרים במעבד מזון ומעבדים 10-8 פעמים עד לקבלת מרקם גס.

מוסיפים את החמאה, חמאת השקדים ושמן הקוקוס ומעבדים את התערובת עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.

מוסיפים את שבבי הקוקוס, אבקת הקקאו, תמצית הווניל והמלח ומעבדים עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

יוצרים כדורים קטנים מהתערובת (מנה של 1/2 כפית כל אחד) ומניחים על התבנית.

מכניסים את התבנית למקרר או למקפיא למשך 20 דקות עד שהכדורים מתקשים.

מאחסנים את השאריות במכל אטום במקרר למשך 4-3 ימים או במקפיא למשך חודש לכל היותר.

ערכים תזונתיים למנה (1 יחידה):

קלוריות 482, שומן 43 ג', שומן רווי 22 ג', כולסטרול 23 מ"ג, סיבים תזונתיים 9 ג', חלבון 9 ג', פחמימות 27 ג', נתרן 62 מ"ג, סוכרים 15 ג'

תמונה: pixabay

ספרים נלווים:

דלג לתוכן מרכזי