כך תכינו מיצי פירות וירקות: בלנדרים ומסחטות מיצים
מתוך הספר: דיאטה סקסית משגעת
בלנדרים ומעבדי מזון נפוצים מאוד להכנת שייקים. מרבית האנשים משתמשים בהם נוסף על מסחטת המיץ, משום שיש פירות וירקות שקשה להפיק מהם מיץ ולכן עדיף לכתוש אותם. כמו כן, קיימים מרכיבים – כמו זרעי פשתה, צמחים מיובשים ונבט חיטה – שקל יותר להוסיפם למשקאות כתושים (שייקים) מאשר למיצים. בלנדרים חותכים את המזון לפיסות קטנטנות ומאפשרים לנו לשתות את המחית יחד עם המיץ.
בלנדרים מרסקים את הפירות והירקות (ואפילו את הזרעים) עד שמתקבלים חלקיקים מיקרוסקופיים. מרבית המשקאות או השייקים שהוכנו בבלנדר זקוקים לתוספת של מיץ. מומלץ להשתמש במסחטת מיץ ולסחוט פירות או ירקות ואז להוסיף את המיץ לירקות ולפירות שבבלנדר, כדי להשלים את המתכון. לכל המיצים הטבעיים – מיצים סחוטים ושייקים – יש מקום של כבוד בתזונה הטבעית והמלאה.
המסחטה הטובה ביותר היא זאת שתשתמשי בה! (istockphoto)
איזו מסחטה לבחור?
מסחטות שנמכרות בשווקים נחלקות לשלוש קטגוריות: מסחטות צנטריפוגליות, מסחטות מעיכה ומסחטות דו-סליליות. מה ההבדל ביניהן ואיך תדעי במה לבחור? הנה כמה עצות בסיסיות:
מסחטות צנטריפוגליות עושות שימוש בסכין גירור שמסתובבת במהירות ומגררת את הירקות והפירות. המיץ עובר דרך מסננת אל פתח המסחטה ואילו הציפה נשארת במכל הפסולת.
מסחטות מעיכה כוללות סליל אחד בצורת בורג שמסתובב לאט. הסליל "לועס" את הירקות וסוחט מהם את המיץ דרך מסננת מפלדת אל-חלד. הפעולה פותחת בעדינות את קרומי התאים כדי לשחרר מהם את הרכיבים התזונתיים.
מסחטות דו-סליליות הן הדובדבן שבקצפת. הן פועלות במהירויות נמוכות אף יותר ומועכות לאט את הירקות והפירות בין שני סלילים, עד שהציפה כמעט יבשה וכל המיץ יוצא החוצה.
רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫
אז מסחטת מעיכה או מסחטה צנטריפוגלית?
לשלושת הסוגים של המסחטות יש יתרונות וחסרונות. מסחטות צנטריפוגליות קלות לשימוש, מהירות לניקוי וזולות יותר. לרבות מהן יש פתח כניסה רחב, מה שמחייב זמן הכנה קצר יותר ופחות עבודת חיתוך. אולם פעולת הסיבוב והגירור שלהן גורמת לחמצון מהיר יותר של הרכיבים התזונתיים.
כשהאנזימים נחשפים לאוויר, הם מתחילים להתפרק והמיץ מאבד חלק מערכו התזונתי. יש לשתות את כל המיצים במהירות האפשרית, אך הכלל הזה תקף במיוחד לגבי מיצים שהוכנו במסחטה צנטריפוגלית. שתי אותם תוך 20-15 דקות מזמן הסחיטה. אם אינך יכולה לשתות את המיץ מייד, לא נורא. שפכי את המיץ לצנצנת ואקום, מלאי אותה עד תומה ואחסני במקרר לשימוש מאוחר יותר.
מסחטות מעיכה סוחטות מהירקות והפירות כמות גדולה יותר של מיץ. מכיוון שהן פועלות במהירויות נמוכות יותר, המיץ שמתקבל מהן מכיל רכיבים תזונתיים רבים יותר (כולל אנזימים) ופחות קצף, וניתן לאחסן אותו זמן רב יותר בקירור. בלית ברירה, את יכולה לשמור במקרר צנצנת אטומה של מיץ למשך כ-24 שעות.
מסחטות דו-סליליות נותנות לך את התמורה הרבה ביותר לכספך. המיץ יכול להחזיק מעמד עד 72 שעות (כך, לפחות, נהוג להניח). אפשר גם להכין בעזרתן חמאת בוטנים משובחת ואפילו גלידה. מסחטות דו-סליליות יכולות לסחוט גם מיץ עשב חיטה (אך גם מסחטות מעיכה מצליחות לעשות זאת).
למסחטות מעיכה משני הסוגים (מסחטת סליל אחד ומסחטה דו-סלילית) יש כמה חסרונות. ראשית, תהליך הסחיטה ממושך יותר. כמו כן, קשה יותר לנקות אותן, שכן יש להן פתח כניסה צר יותר וחלקים רבים יותר שצריך לקרצף. הן גם כבדות יותר ותופסות יותר מקום על השיש. והחיסרון האחרון הוא שהן יקרות יותר. עם זאת, ניתן להכין בעזרתן את המיץ הטוב ביותר. תהיי ילדה טובה, תבקשי מסנטה קלאוס להביא לך אחת כזאת במתנה ונראה מה יהיה. בסופו של דבר, המסחטה הטובה ביותר היא זו שתשתמשי בה! מסחטות לא נועדו לצבור אבק מחוסר שימוש. הן אמורות להפוך לחלק מהמשפחה והן שונאות להישכח על המדף. זה ממש פוגע ברגשותיהן.
ספרים נלווים:
-
תוכנית מהפכנית לדיאטה וניקוי רעלים לבריאות טובה רב-מכר של הניו-יורק טיימס
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
מתכוני מיצים לבריאות ולחולי
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
להוריד עד 7 ק"ג ב-10 ימים *** מעל 100 מתכונים בריאים ***
מחיר קטלוגי 94.00₪מחיר שלנו 75.20₪
-
כולל מתכונים חדשים של שייקים ירוקים
מחיר קטלוגי 94.00₪מחיר שלנו 75.20₪
-
מתכונים והדרכה בתזונה נכונה במצבי בריאות ומחלה
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
ספר בישול טבעוני שיגלה לכם כיצד להכין בקלות מתכונים טעימים ובריאים על בסיס צמחי בלבד, ללא תוספת שמן ...
מחיר קטלוגי 94.00₪מחיר שלנו 75.20₪