מה הקשר בין טבעונות וצמחונות לבריאות?

מחקרים רבים שנערכו במהלך העשורים האחרונים מצביעים על זיקה גבוהה בין תפריט צמחי לבין ירידה בשיעור התחלואה בסרטן, בסוכרת, באוסטיאופרוזיס, באבני מרה, בעצירות ובבעיות בריאות כרוניות שונות

מתוך הספר: התחדשות ב' - כוחות הריפוי שבמזון

טבעונות מוגדרת כאכילת מזונות מעולם הצומח בלבד: ירקות, פירות, נבטים, אגוזים שונים ועוד – כמות שהם, הווה אומר – לא קפואים, לא משומרים וגם לא מבושלים.

צמחונות מוגדרת כאכילת מזונות מעולם הצומח בלבד, לרבות מזונות מבושלים, כולל דגניים וקטניות. ישנן אסכולות המגדירות צמחונות כאי אכילת בשר ודגים, אך אכילת מוצרי חלב וביצים. כאן – הכוונה להגדרה המצוינת.

הכי טוב טבעוני (SXC)

קיימים מחקרים רבים מאד המעידים על השפעתה המיטיבה של התזונה הצמחונית על הבריאות. במחקרים שנערכו בארצות הברית נמצא כי שליש מהאוכלוסייה שינה את הרגלי צריכת המזון שלו בשנים האחרונות, בדגש על פחות בשר, פחות שומן ויותר פירות וירקות. בקרב אוכלוסייה ברמת השכלה גבוהה יותר – השינויים לכיוון הטבעונות היו גדולים יותר.


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


השפעת התזונה הצמחית על מחלות כרוניות נפוצות

מחלות הסרטן: למחלות חמורות אלו גורמים רבים, שתזונה בלתי נכונה היא רק אחת מהן. ישנן הוכחות מדעיות לכך ששיעור מקרי הסרטן אצל טבעונים נמוך יותר, בהשוואה לשיעור מקרי הסרטן בקרב אלו הניזונים מאוכל מערבי קונבנציונלי. הדבר בולט בעיקר בסרטן השד וסרטן המעי הגס, שהם הצורות הנפוצות ביותר של סרטן.

מחקרים העלו שסרטן המעי הגס קשור במזון שמקורו בבעלי חיים, והוא נפוץ יותר בארצות כארגנטינה ואורוגוואי, הידועות כצרכניות גדולות של בשר. במחקרים שנערכו בארצות הברית בקרב קבוצות של יפנים – בין כאלו ששמרו על האוכל היפני המסורתי הכולל הרבה מאכלי סויה ומעט בשר, לבין יפנים שעברו לצריכת מזון אמריקני העשיר בבשר – נמצא כי תפוצת סרטן המעי הגס בקבוצה האחרונה הייתה גבוהה בהרבה. סרטן הערמונית נפוץ פחות באנשים אשר צריכת השומן והחלבון שלהם נמוכה יותר ועשירה יותר בירקות.

הסוכרת נפוצה פחות באנשים שאוכלים דגנים מלאים, קטניות וירקות, וצורכים פחות ממתקים ופחות שומן. התזונה הטבעונית עוזרת גם לבעיות סוכר אחרות – כגון היפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בדם). לטבעונים יש פחות אוסטיאופורוזיס (דלדול העצמות), אבני מרה, טחורים ועצירות. העצירות (אי הורקת הפסולת בצורה סדירה) גורמת להתפתחות מחלות חמורות רבות.

לסיכום, הצמחונות, ובמיוחד הטבעונות, הן "כלי עבודה" הנתון בידינו, בעזרתו ניתן למנוע מחלות באורח משמעותי, לרפא מחלות מסוימות ולשפר את הבריאות אצל חולים במחלות כרוניות. בנוסף להוכחות הרבות המדברות על תזונה צמחונית, כעדיפה מבחינת שמירת הבריאות על תזונה שעשירה במזון מן החי, הרי אין אנו צריכים להשקיע שעות רבות בערבוב ובבישול של מזונות שאינם מתאימים זה לזה. במזון צמחוני קיימת הסכנה מערבוב מזונות רבים שאינם מתאימים לכך.

 

ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי