מזונות היוצרים סביבה פנימית בסיסית בריאה
מתך הספר: מדריך מזונות חומציים ובסיסיים
אילו מזונות יעילים ביותר בתיקון סביבה פנימית חומצית מדי? חשוב לאכול כמות גדולה של פירות, ירקות, אגוזים, גרעינים ותבלינים. ירקות ירוקים וירקות שורש הם היעילים ביותר. לעומת זאת, כדאי להפחית למינימום את הצריכה של מזונות יוצרי-חומציות כמו בשר, דגים, עופות, חלב ומוצרי חלב. כדאי גם להימנע לחלוטין מפחמימות מזוקקות, מסוכר מזוקק, מקפה, ממשקאות קלים ומרוב המזונות המעובדים. כולם יוצרי-חומציות גבוהה מאוד. לפי ד"ר ראסל ג'אפה, כדי לתקן חוסר איזון חומציות-בסיסיות, שישה מתוך כל עשרה מזונות שאתם צורכים צריכים להיות סוגים שונים של ירקות, תוך שימת דגש על ירקות ירוקים עם עלים; שניים צריכים להיות פירות; אחד מזון חלבוני; ומזון אחד עשיר בעמילן, שיוצר בסיסיות, כמו בטטות או תפוחי אדמה.
רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫
משום שהשפעתו של מזון על הגוף מפתיעה לעיתים, כדאי לכם לבדוק לעיתים קרובות את הרשימה מ-א עד ת של מזונות בסיסיים (ראו עמוד 59) – במיוחד כשתתחילו לשנות את תזונתכם. ברשימה זו מספר רב של מזונות נפוצים לצד ההשפעות יוצרות-החומציות או הבסיסיות שלהם. אך שימו לב שגם אם המזון שבחרתם אכן יוצר בסיסיות, עליכם לוודא שבחרתם בצורה הנכונה שלו. לדוגמה, מלח ים יוצר בסיסיות מטבעו, אבל מלח שולחן מסחרי (מעובד) יוצר חומציות.
כשאתם הופכים את תזונתכם לבסיסית יותר, ודאו שהבאתם בחשבון לא רק את צריכת המזון הכוללת אלא גם כל ארוחה פרטנית. חשוב שכל הארוחות תהיינה יוצרות-בסיסיות בעיקרן, במיוחד אם אתם מנסים לתקן בעיית חומציות. אכילה של רוב המזונות יוצרי-הבסיסיות שבחרתם בארוחה אחת או שתיים, ושל מזונות יוצרי-חומצה בשאר היום, תהיה יעילה פחות. אם תגדילו את צריכת המזונות יוצרי-הבסיס בכל פעם שאתם אוכלים, תאפשרו לגופכם להתמודד בצורה יעילה יותר עם החומצות שנוצרות בזמן העיכול והמטבוליזם. כך תפחת ההתפתחות של חומציות-יתר, וגופכם יסלק בקלות רבה יותר רעלנים חומציים שכבר נמצאים בו.
אחרי שתחזירו לעצמכם את האיזון חומציות-בסיסיות, תגלו שמדי פעם אתם יכולים להתענג על מאכל יוצר-חומציות, כמו פיצה או גלידה. הסיבה לכך היא, שלאורך זמן תבנו מאגרים מספקים של מינרלים בסיסיים כדי לשמור על איזון חומציות-בסיסיות. אך ככלל, ככל שתקפידו יותר על אכילת כמות גדולה של מזונות יוצרי-בסיסיות, אפילו אחרי ששיפרתם את איזון החומציות-בסיסיות שלכם, כך תפיקו תועלת בריאותית רבה וממושכת יותר.
האם כדאי להימנע בכלל ממזונות יוצרי-חומציות?
מכיוון שאכילת מזונות שיוצרים בסיסיות בכל ארוחה משפרת משמעותית את איזון החומציות-בסיסיות, אתם עשויים לחשוב שכדאי לכם להפחית מאוד את כמות המזונות יוצרי-החומציות שאתם אוכלים, או אפילו לסלק אותם לגמרי מהתפריט. טעות. זכרו, שאף שמזונות עשירים בחלבון כמו בשר, חלב ודגים יוצרים חומציות, גופכם זקוק לחלבונים. אם תסלקו לגמרי מזונות עשירים בחלבון מתזונתכם, תמנעו מעצמכם חומרים מזינים חיוניים. יותר מזה, הגוף זקוק לכמות מסוימת של חלבונים כל יום כדי לבנות ולשמר מאגרים של מינרלים בסיסיים בתאים וברקמות. החלבונים בדם נוגדים חומצות, בדרכם שלהם, ומחסור בחלבון פוגם בנטרול חומצות וגורם בעקיפין לאובדן מינרלים. מאידך, אם תאכלו כמויות גבוהות מדי של חלבון, ובמיוחד אם לא תצרכו אותו לצד מזונות יוצרי-בסיסיות, תוסיפו לעומס החומצי על גופכם.
במצבים מסוימים נדרשת לטווח הקצר תזונה שמורכבת רק ממזונות יוצרי-בסיסיות, כמו במקרים של חמצת קשה המלווה בתסמינים חמורים וכואבים. אבל אפילו במקרים כאלה אין לדבוק בתזונה שיוצרת רק סביבה בסיסית למשך יותר מימים ספורים, אלא אם הרופא שלכם מורה לכם להמשיך בה. אם לא כן, אתם מונעים מגופכם חלבונים, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו חיוניות, להם הוא זקוק.
ספרים נלווים:
-
להשיג בריאות טובה באמצעות איזון ה- pH בגוף
מחיר קטלוגי 88.00₪מחיר שלנו 70.40₪
-
כולל מתכונים חדשים של שייקים ירוקים
מחיר קטלוגי 94.00₪מחיר שלנו 75.20₪
-
מתכוני מיצים לבריאות ולחולי
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
תוכנית מהפכנית לדיאטה וניקוי רעלים לבריאות טובה רב-מכר של הניו-יורק טיימס
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
כיצד לשרוד בבריאות טובה במאה ה-21
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
חשיבותו לריפוי ולמניעת מחלות
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪