מזונות הפוגעים במוח

עשרת המזונות שיש לוותר עליהם אם בריאות המוח חשובה לכם

מתוך הספר: אלצהיימר ובעיות זיכרון – מניעה, טיפול ותקווה

  1. מזון מעובד: צ'יפס, עוגיות, מנות מוקפאות ולחם לבן הם מזונות עתירי מלח, סוכר ושומנים רוויים שסותמים את כלי הדם במוח ופוגעים ישירות ברקמת המוח.

  2. בשרים מעובדים: בשרים כגון פסטרמה, סלמי, בייקון ונקניקיות מלאים בחומרים משמרים, מלח ושומנים רוויים שמקדמים מצבי דלקת ופוגעים בכלי הדם במוח.

  3. בשר אדום: בשר מבקר משק, מבקר הניזון מעשב, ומבקר מרעה חופשי עתיר שומן רווי מעורר דלקת. בשר בקר מסוגים אלה יוצרים פחות דלקת בהשוואה לסוגי הבשר המעובד, אך עדיין הם גורמים לנזק משמעותי בכלי הדם ובתאים.

  4. עוף: המקור העיקרי לכולסטרול בתזונה המערבית השכיחה. עוף מכיל פי שלושה יותר שומן מאשר חלבון ומהווה תרומה ניכרת להשמנת יתר.

  5. חמאה ומרגרינה: עתירות שומן רווי ושומן טרנס שסותמים את כלי הדם במוח ומכווצים אותו.

  6. מזון מהיר ומזון מטוגן: עשיר בשומן טרנס שגורם לירידה בנפח המוח ותורם להידרדרות קוגניטיבית משמעותית.

  7. גבינות: עתירות שומן רווי, הגורם לנזק לכלי הדם במוח.

  8. מאפים וממתקים: עתירי סוכר וגורמים לדלקת ולשחיקת המוח.

  9. משקאות ממותקים: המקור העיקרי לסוכר בתזונה אמריקאית ומערבית סטנדרטית. הסוכר והחומרים המלאכותיים גורמים לדלקת ולנזק עצבי.

  10. אלכוהול במידה עודפת: אלכוהול הוא רעל עצבי שפוגע ישירות בתאי המוח.

     

    ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי