מזונות לטיהור הגוף מרעלים

האביב נחשב ברפואות המסורתיות והטבעיות לזמן הטוב ביותר לניקוי הגוף מרעלים. המאמר שלפניכם מציע שלושה מזונות זמינים שיעזרו לכם לטהר את הגוף: שום, כוסברה ואצת הכלורלה
מתוך הספר: חיים ללא רעלים
 
 
שום, עלי כוסברה וכלורלה (אצת מים מתוקים) ידועים כמזונות שמטהרים מגוון של רעלים שמשפיעים על מערכת העצבים. אלה כוללים מתכות כבדות, חומרים רעילים שמיוצרים על-ידי אורגניזמים חיים ורעלים תעשייתיים מעשה-ידי-אדם [כולל דיוקסין פטאלטים פורמלדהיד, קוטלי חרקים, PCBs, ביפנילים עתירי-כלור (Polychlorinated Biphenyls) ועוד, חומרים משמרים וצבעי מאכל למזון, פלואוריד, פרבנים (parabens, חומרים משמרים למוצרי טיפוח) ועוד].
 
אנשי מקצוע מסוימים נוהגים להשתמש בכמויות גדולות של מזונות אלה, כדי לסלק במהירות רעלים כשהם מבצעים טיהור בפיקוח. אתם לעומתם יכולים לצרוך את שלושת המאכלים הבאים בתזונה הרגילה שלכם, כדי להפיק תועלת מעודנת מתכונות הטיהור המיוחדות שלהם.
 
כוסברה. המרור המושלם (Mats Heyman sxc)
 
שום: שולט ברדיקלים חופשיים
 
השום מכיל מספר רב של מרכיבי גופרית, שמחמצנים כספית, קדמיום ועופרת והופכים מתכות אלה למסיסות במים. דבר זה מקל על גופכם להפריש אותן.
 
בשום יש תועלות רבות נוספות. הוא משפר את יכולתם של תאי הדם הלבנים שלכם להילחם נגד זיהום חיידקי, מחזק את תאי המערכת החיסונית שלכם, מוריד את לחץ הדם ואת רמת הכולסטרול, שולט ברדיקלים חופשיים ועוד. כדי לדרבן ולחזק את תכונות המרפא של השום, יש לפרוס את השיניים השלמות שלו, לקצץ, למעוך או לגרר אותן, ללעוס אותן כשהן טריות או לבשל אותן.
 
אני אוהבת להשתמש בצד האחורי של מזלג, כדי למעוך שן שום טרייה עם מעט מלח הימלאיה או מלח-ים למעין משחה, בתחתית קערת הסלט שלי, שעשויה מעץ, לפני שאני מכינה את הסלט. אחר כך אני מוסיפה שמן זית ומרכיבי רוטב אחרים, ומערבבת את הכול ישירות בתוך הקערה. כך אני מרככת את חדות טעמו של השום ומקִלה את אכילתו כשהוא טרי. אני גם אוהבת שום קלוי, שקל מאוד להכינו.
 
כוסברה (פטרוזיליה סינית) Cilantro: מעודדת הפרשת מתכות כבדות
 
ידוע שהכוסברה מתקשרת לכספית, קדמיות, עופרת, אלומיניום ומתכות כבדות אחרות, וכך מקִלה על גופכם להפריש מתכות רעילות אלה דרך הכליות שלכם. סילוקן מתוכו מפחית את העומס הכולל על הגוף ומאפשר לאיברי הטיהור שלכם לסלק כימיקלים אחרים שחודרים לתוכו.
 
בית חולים ביפן, שמנוהל על-ידי ד"ר אומורה, ביצע מחקר על הרעלת מתכות כבדות, בהשתתפות מאה חולים. יום אחד, ללא כל סיבה גלויה לעין, התחילו החולים להפריש מתכות כבדות בשתן שלהם.

הרופאים חיפשו אחר הגורם לתופעה זו. התברר שהיה שם טבח חדש, שהגיש מרק לפני כל הארוחות. לכל קערת מרק הוא הוסיף "פטרוזיליה סינית", שאצלנו היא נקראת כוסברה. כל המתכות הופרשו עם הכוסברה.
הכמות המומלצת לטיהור גופכם מרעלים, באמצעות צמח זה, היא ¼ ספל גבעולים ועלים טריים של כוסברה פעם ביום במשך שלושה שבועות, בתוספת 2-1 כפיות חמר ירוק (ניתן לרכוש בחנויות טבע) מומס במים, שלוש פעמים ביום.  החמר הירוק עוזר בהנעת הכוסברה העמוסה במתכות דרך המעיים שלכם.
 
ד"ר אומורה גילה גם שאחרי שסולקו המתכות הכבדות מגופם, סבלו החולים שלו פחות מהצטננויות ושפעת – נראה שהנגיפים והחיידקים אהבו להתרכז באיברים שזוהמו על-ידי מתכות כבדות. כמו כן, חוליו לקו פחות בהתקפי הרפס אחרי שהפרישו את המתכות הכבדות.
 
המטבח המקסיקני והאסיאני נוהגים להשתמש בעלי כוסברה, וקל לגדלה בעציץ. כמה עלים כקישוט לא ישפיעו על מערכת הטיהור שלכם, אבל אם תוכלו לאכול כמות גדולה בקביעות, סביר שהיא תועיל לכם.
 
אצת כלורלה: מזון העל המטהר את הגוף
 
כלורלה (Chlorella) היא תוסף תזונה מאצה כחולה-ירוקה. ידוע שאצה זו מתקשרת למתכות כבדות, כולל קדמיום, אורניום ועופרת, וכך היא מקִלה על גופכם להפריש אותן. כלורלה היא גם תוסף מעולה לצמחונים וטבעונים, שרוצים חלבונים וויטמינים מקבוצת B ממקורות שאינם מן החי.
 
מבחינת המבנה, 60% מאצה זו הם חלבונים, והיא נחשבת "חלבון מלא" משום שהיא מכילה את כל החומצות האמיניות החיוניות שגופכם זקוק להן. כשאתם בוחרים מותג של כלורלה, חשוב שתבחרו אחד שנושא את הכיתוב "Broken Cell Wall" (דופן תאים שבורים). הכוונה היא לדופן התאים שמתקשרים עם המתכות הכבדות. אם אתם בולעים את התאים כשהם שלמים, הם אינם מתקשרים עם המתכות.
 
 
 ספרים נלווים: 
דלג לתוכן מרכזי