משקאות תוססים: המזונות החומציים ביותר

כדי לנטרל את ההשפעה יוצרת החומציות של כוס אחת של משקה קל נחוצות 32 כוסות של מים בסיסיים מאוד! מתברר שמשקאות תוססים הם אחד הגורמים הראשיים ל-Ph החומצי של אנשי המערב

מתוך הספר: מדריך מזונות חומציים ובסיסיים

 
משקאות קלים תוססים הם בין יוצרי החומציות החזקה ביותר שניתן למצוא במרכולים. החוקר סאנג וואנג, מחבר הספר Reverse Aging, גילה שכדי לנטרל את ההשפעה יוצרת-החומציות של כוס אחת של משקה קל, על אדם ממוצע לשתות שלושים ושתיים כוסות של מים בסיסיים מאוד! למרבה הצער, צריכת משקאות קלים גדלה באופן דרמטי בשנים האחרונות. האמריקאים, לדוגמה, שותים כיום כשתי פחיות משקה קל לאדם ביום.
 
האמא של המשקאות התוססים (GNU)
 
חומצה זרחתית וקפאין
 
מה גורם למשקה קל תוסס ליצור חומציות כה חזקה? ניתן להאשים כמה מרכיבים. כך לדוגמה, כמעט כל המשקאות הקלים מכילים חומצה זרחתית וקפאין, שיוצרים חומציות בגוף. משקאות רגילים (שאינם משקאות דיאט) מכילים כמות רבה של סירופ תירס ו/או סוכר, גם הם יוצרים חומציות חזקה.
 
אם אתם חושבים שמשקאות קלים דיאט טובים יותר, אתם טועים, כי ממתיקים מלאכותיים, כמו אספרטיים וסכרין, מטים גם הם את ה-pH של הגוף לתחום החומצי.
 
ברור, אם כן, שאם ברצונכם ליצור סביבה בסיסית בריאה בגופכם, עליכם להימנע לחלוטין משתיית משקאות קלים. אם אתם ממשיכים להשתוקק למשקה קל, יקלו עליכם תחליפים כמו מי סודה ללא טעמים או משקאות סודה "בריאים" ללא חומצה זרחתית וממתיקים. אך זכרו, שאפילו ממוצרים אלה כדאי לצרוך כמות קטנה בלבד.
 ספרים נלווים: 
דלג לתוכן מרכזי