המבורגר עדשים ושיבולת שועל

מתוך הספר: נפלאות ההנבטה

המבורגר עדשים ושיבולת שועל

מן הכוח:

  • 1 כוס עדשים ירוקות / חומות / צהובות, מונבטות
  • 1/2 כוס שיבולת שועל גרוסה
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה / כוסברה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 5 כפות מים
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית כמון
  • שמן זית

אל הפועל:

  • טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
  • יוצרים מהתערובת כ-5 עיגולים ומשטחים לצורה ולגודל של המבורגרים.
  • אופים בחום בינוני על גבי נייר אפייה כ-15 דקות.
  • מוציאים מהתנור, ממתינים דקה ומורחים שמן זית על ההמבורגרים.
  • הצעת הגשה: להכניס את ההמבורגר לתוך לחמנייה ביתית, עם חסה, נבטים ועגבנייה.

מקור: מתוך הספר "נפלאות ההנבטה"

דלג לתוכן מרכזי