מתכון השבוע: חביתות עם דבש

מתוך הספר: מהדבש ועד העוקץ

חביתת דבש

כמות:

2 מנות

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 4 כפות חלב או יין מכל סוג שהוא (על פי טעם הסועדים)
  • כפית מלח
  • 2 כפות חמאה
  • ½ כפית רוּם
  • דבש
  • אגוזים

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים ומוסיפים לחלב או ליין. מטגנים בחמאה חמה. לפני ההגשה מורחים על החביתה דבש ואגוזים. מגישים חם.

חביתה ברוטב דבש ועגבניות

כמות:

2 מנות

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 2 עגבניות
  • בצל יבש
  • כפית קמח
  • 4 כפות שמן זית מכבישה קרה
  • 2 כפות מים
  • כף עגבניות מרוסקות (או קטשופּ)
  • כפית דבש
  • פלפל, פּפּריקה, או כל תבלין אחר (או תבלינים) – על פי טעם הסועדים

אופן ההכנה:

רוטב עגבניות: מטגנים מעט את הבצל היבש הקצוץ. מוסיפים את התבלינים, את העגבניות המרוסקות, את הקמח, את המים ואת הדבש ומבשלים במחבת כשתי דקות. מקציפים את הביצים, מטגנים בשמן זית על צד אחד, מקפּלים ושוב מטגנים ומגישים עם רוטב העגבניות.

חביתת דבש ביין

כמות:

2 מנות

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 4 כפות יין (על פי טעם הסועדים)
  • 2 כפות דבש
  • ראש בצל יבש קצוץ
  • 4 כפות שמן זית מכבישה קרה
  • 2 כפות חמאה

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל היבש ומטגנים בשמן במחבת. טורפים את הביצים עם היין והחמאה ומטגנים במחבת.

דלג לתוכן מרכזי