מתכון השבוע: ירקות מוקפצים ועוף עם אטריות כוסמת
מתוך הספר: ניקוי רעלים
ירקות מוקפצים ועוף עם אטריות כוסמת
1 חבילה אטריות כוסמת (כ-2 כוסות כשהן מבושלות)
1 כפית מלח
1 כפית שמן סומסום
2 גזרים, פרוסים דק באלכסון
1 כוס פרחי ברוקולי
1 כוס אפונה סינית עגולה
1 כוס כרוב סיני צעיר, פרוס לאורך
1 כוס זוקיני פרוס בזווית
3 בצלים ירוקים, פרוסים לחתיכות של
2 שיני שום
¼ כוס זנגביל פרוס
1 כף רוטב סויה "תמרי" (רוטב סויה ללא גלוטן)
2 חזות עוף, צלויים בגריל ופרוסים
- הרתיחו 6 כוסות מים בסיר גדול; הוסיפו את המלח.
- הוסיפו את האטריות, הפחיתו מעט את האש והניחו למים לרתוח במשך כ-3 דקות או עד שהאטריות רכות.
- הניחו את האטריות במסננת ושטפו היטב במים קרים.
- נקזו את כל המים, ערבבו קלות עם שמן סומסום והניחו בצד.
- להקפצה, חממו מחבת כבדה על אש גבוהה והוסיפו שמן זית.
- השאירו את האש הגבוהה, הוסיפו את השום והזנגביל וטגנו במשך דקה, ערבבו בכף עץ.
- הוסיפו את שאר הירקות בהדרגה כדי לשמור על החום הגבוה, פרט לאפונה הסינית.
- הקפיצו, הפכו או פשוט השתמשו בכף עץ כדי לצפות את הירקות בשמן ולמנוע מהם להישרף.
- הוסיפו את רוטב הסויה ו-2 כפות מים.
- לבסוף, הוסיפו את האפונה הסינית במשך דקה.
- ערבבו בקערה עם האטריות והגישו.
- קשטו בכוסברה טרייה. הגישו לצד חזות העוף.