מתכון השבוע: ירקות מוקפצים ועוף עם אטריות כוסמת

מתוך הספר: ניקוי רעלים

ירקות מוקפצים ועוף עם אטריות כוסמת

    1 חבילה אטריות כוסמת (כ-2 כוסות כשהן מבושלות)

    1 כפית מלח

    1 כפית שמן סומסום

    2 גזרים, פרוסים דק באלכסון

    1 כוס פרחי ברוקולי

    1 כוס אפונה סינית עגולה

    1 כוס כרוב סיני צעיר, פרוס לאורך

    1 כוס זוקיני פרוס בזווית

    3 בצלים ירוקים, פרוסים לחתיכות של 5 ס"מ באלכסון

    2 שיני שום

    ¼ כוס זנגביל פרוס

    1 כף רוטב סויה "תמרי" (רוטב סויה ללא גלוטן)

    2 חזות עוף, צלויים בגריל ופרוסים

  1. הרתיחו 6 כוסות מים בסיר גדול; הוסיפו את המלח.
  2. הוסיפו את האטריות, הפחיתו מעט את האש והניחו למים לרתוח במשך כ-3 דקות או עד שהאטריות רכות.
  3. הניחו את האטריות במסננת ושטפו היטב במים קרים.
  4. נקזו את כל המים, ערבבו קלות עם שמן סומסום והניחו בצד.
  5. להקפצה, חממו מחבת כבדה על אש גבוהה והוסיפו שמן זית.
  6. השאירו את האש הגבוהה, הוסיפו את השום והזנגביל וטגנו במשך דקה, ערבבו בכף עץ.
  7. הוסיפו את שאר הירקות בהדרגה כדי לשמור על החום הגבוה, פרט לאפונה הסינית.
  8. הקפיצו, הפכו או פשוט השתמשו בכף עץ כדי לצפות את הירקות בשמן ולמנוע מהם להישרף.
  9. הוסיפו את רוטב הסויה ו-2 כפות מים.
  10. לבסוף, הוסיפו את האפונה הסינית במשך דקה.
  11. ערבבו בקערה עם האטריות והגישו.
  12. קשטו בכוסברה טרייה. הגישו לצד חזות העוף.
דלג לתוכן מרכזי