מתכונים טעימים לתינוקות
מתוך הספר: תזונת תינוקות
כעת, כשהתינוק כבר גדל, מגוון המזונות שהוא יכול ליהנות מהם התרחב במידה ניכרת. המתכונים הטעימים שתמצאו בפרק זה יעוררו את בלוטות הטעם שלו, אך אל תהססו לשנות אותם מעט, לאלתר ולהוסיף להם את המגע האישי והאוהב שלכם.
אם ילדכם התעייף מעט מהטעמים המתונים והמוכרים ואתם מחפשים רעיונות חדשים ויצירתיים להגשת הארוחות, אל דאגה. מתכונים אלה יכניסו קצת פלפל למטבח שלכם! כאשר ילדים נחשפים בשלב מוקדם למגוון רחב של טעמים, הם נוטים להיות פחות בררניים בנוגע לאוכל בעתיד.
דגנים טובים למוח
מכיוון שהדגנים מכילים פחמימות מורכבות, הם עשירים באנרגיה ויש להם גם השפעה מרגיעה לקראת סוף היום. חזרו למתכוני הדגנים הראשונים שבספר. בשלב זה, תוכלו להשרות את האורז המלא והשעורה לזמן קצר יותר ואף להשתמש בכמות קטנה יותר של מים. ילדכם יכול כבר לאכול דגנים במרקם סמיך וגושי יותר. יש ילדים שמצליחים גם לעכל דגנים מלאים רכים.
אורז בסמטי - מהודו באהבה
ריחני וטעים להפליא! זהו הדגן הראשון שאוכלים תינוקות בהודו. הוא קל לעיכול ומזין ביותר.
1 כוס אורז בסמטי (אם את משתמשת באורז מלא, השרי במשך שעה והגדילי את כמות המים ב-1 כוס)
2.5 כוסות מים
0.25 כפית חמאה מזוקקת (לבחירה)
קורט מלח-ים
הכנה:
שטפו היטב את האורז.
הרתיחו.
הוסיפו את המלח והחמאה המזוקקת.
המשיכו לבשל על להבה נמוכה עד שהמים נספגים (זמן הבישול של אורז מלא ממושך יותר – 50-45 דקות).
חטיפים טעימים לפעוטות
האכילו את ילדכם מדי 4-3 שעות. אל תשכחו שהוא מצוי כל הזמן בתנועה וגדל בקצב מהיר. הוא זקוק למזונות מלאים בריאים ופחמימות מורכבות מזינות, ולא לג'אנק פוד, שגורם לעלייה מהירה ברמת הסוכר ולאחריה, לנפילת אנרגיה שמובילה לעצבנות.
• ירקות חתוכים – מקלות סלרי, גזר מרוסק, פלפלים, מלפפון
• פירות חתוכים – פרוסות רכות של פירות בשלים כמו אגס, בננה, מנגו, מלון
• מטבלים כמו יוגורט או טחינה, לפירות וירקות
• חבילה צימוקים
• פריכיות ועוגיות מאורז
• קציצות אורז – לגיל 18 חודשים ומעלה. ילדים צעירים יותר יכולים לאכול את הקציצות כשהן חתוכות לחתיכות קטנות.
• פסטה מבושלת רכה מדגנים מלאים
• ירקות מאודים – ברוקולי, כרובית, גזר, שעועית ירוקה או אפונה ירוק
• לחם קלוי מדגנים מלאים, חתוך לריבועים קטנים, עם חמאת בוטנים או גבינה מותכת
• ביצה קשה מעוכה קלות או חביתה "מקושקשת"
הפעילו את הדמיון שלכם! תכננו ארוחות שיעוררו את תיאבונו של הילד. תוכלו לסדר על צלחת הגשה את הירקות, הפירות והגבינה בצורה שמושכת את העין. אצלי במשפחה, הילדים אהבו לאכול את "מר ברוקולי" ו"גברת דלעת" לארוחת הערב. כשילדכם יגדל, הוא ימציא בעצמו את העיצובים האהובים עליו.
משקאות חדשים
אתם האחראים לבנות את גופו של ילדכם. חלב שעשוי משקדים וגרעינים הוא מקור נפלא לסידן ולחלבונים החיוניים לבניית העצמות ולבריאותן.
רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫
חלב שקדים
טעים כבסיס לשייק פירות ודייסות דגנים חמות. חלב שקדים מתוק מטבעו.
2 כוסות מים מינרלים או מי ברז מסוננים
3-4 כפות שקדים לא-קלויים – קלו אותם מעט בעצמכם!
הכנה:
השרו את השקדים במים למשך 6 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה.
קלפו את השקדים – שפשפו אותם בין האצבעות (או הוסיפו אותם למים רותחים והניחו להתקרר).
העבירו את השקדים ואת מי ההשריה למערבל מזון וערבבו.
הפעילו את המערבל במהירות נמוכה ובהדרגה, הגבירו את המהירות עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק.
סננו את התערובת כדי להוציא את השאריות.
למתיקות נוספת, תוכלו להוסיף 2-1 כפיות סירופ אורז מלא או סירופ מייפל.
השקדים עשירים במינרלים שבונים את העצמות, סידן, מגנזיום, ויטמיני B שטובים למוח וחומצות שומן מסוג אומגה-6.
מקור: Pixabay
תבשיל קסום מירקות אדומים
הפתיעו את ילדכם. הראו לו כיצד העדשים האדומות משנות את צבען לצהוב במהלך הבישול. בשלו לעצמכם את התערובת בסיר נפרד עם כמות גדולה יותר של תבלינים.
¼ כוס עדשים אדומות
¼ בצל, קצוץ
שליש כוס פלפל אדום, קצוץ
1.5 כוסות ציר מרק ירקות צלול, מרק עוף צלול או מים
1 גזר בינוני, קצוץ
1 עגבנייה קטנה, חתוכה לקוביות
1 כפית שמן זית
1/3 כפית מלח-ים
הכנה:
אדו את הבצל עם השמן בסיר על להבה בינונית.
הוסיפו את הגזר, העדשים האדומות, הפלפל האדום, המלח והמים או המרק.
הרתיחו והקטינו את הלהבה. כסו את הסיר והמשיכו לבשל על להבה נמוכה במשך 30 דקות נוספות.
מעכו קלות לקבלת מרקם אחיד.
העדשים עשירות בברזל, חלבון, ויטמיני B וסיבים תזונתיים. תבשיל זה הוא מקור נהדר לאנרגיה עבור הפעוטות המתפתחים.
כרובית פריכה בטעם גבינה
4-3 כוסות פרחי כרובית או ברוקולי
1 כף גבינת צ'דר או גבינת קשקבל מחלב צאן, מגוררת
1 כפית פירורי לחם קלויים מדגנים מלאים
הכנה:
אדו את הכרובית או הברוקולי במאדה במשך כ-3 דקות.
הוסיפו את הגבינה המגוררת בסוף האידוי.
פזרו למעלה את פירורי הלחם הקלויים והגישו.
לחילופין, תוכלו לשים את הכרובית או הברוקולי המאודים על נייר אפייה, לפזר עליהם את פירורי הלחם והגבינה ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 2 דקות, עד שהגבינה נמסה.
מעדן ספגטי
(לגיל 18-14 חודשים)
¼ כוס בצל, קצוץ
1 כף שמן זית
½ כוס בשר טחון רזה – בקר, הודו או עוף
5 עגבניות בשלות
½ כוס קישוא זוקיני, חתוך לקוביות (לבחירה)
¼ כפית מלח-ים או תערובת תבלינים אורגנית
1 כוס מים או ציר מרק ירקות צלול או ציר מרק עוף צלול
60 גרם (חופן) ספגטי מחיטה מלאה
הכנת רוטב העגבניות והבשר:
חממו את שמן הזית בסיר על להבה בינונית
אדו את הבצל והזוקיני במשך 2 דקות, עד להתרככות.
השחימו את הבשר באמצעות בישול במחבת יבשה על להבה נמוכה.
הוסיפו את העגבניות, הבצל, הזוקיני והתבלינים ובשלו על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
הכנת הספגטי:
בשלו את הספגטי עם קורט מלח-ים, עד להתרככות.
מעכו את תערובת הבשר בעזרת מערבל ידני. הכינו את המחית במרקם גושי מעט.
חתכו את הספגטי לחתיכות קטנות והוסיפו לתערובת הבשר והעגבניות.
גרסה צמחונית: השתמשו בטופו אורגני מוצק כתחליף לבשר ופוררו אותו לתוך הרוטב.
ספרים נלווים:
-
תזונה מיטבית לתינוק ב-18 החודשים הראשונים לחייו כולל תזונה לתקופת ההריון וההנקה ו-180 מתכונים טעימי...
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
כיצד תשפרו את בריאות ילדכם, את התנהגותו ואת מנת המשכל שלו
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
כיצד תקבלו את ההחלטה הנכונה עבור ילדיכם בסיוע ארגון "חסון" – מתן מידע על חיסונים
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪
-
רופא ילדים אמריקאי ידוע מחזיר להורים את השליטה על בריאות ילדיהם
מחיר קטלוגי 94.00₪מחיר שלנו 75.20₪
-
לעזור לילדינו לצמוח כשהעולם מציף אותם
מחיר קטלוגי 98.00₪מחיר שלנו 78.40₪