מתכוני Raw-Food: אוכל עם עוצמה

מתכונים ללא בשר, ביצים, קמח ומוצרי חלב - מתוך סדנת הבישול של שירלי בר בכנס "אוכלים בריא 2": "גבינת" שום שמיר, פטה דמוי טונה, ספגטי ברוטב אלפרדו ומרק פטריות
שירלי בר, שפית ומומחית ל-raw food (אוכל חי/אוכל נא), מאמינה כי "גוף עם חיים צריך אוכל עם חיים" - כאשר אנחנו אוכלים אוכל חי אנחנו מכניסים לגופנו אנזימים חיוניים וכך מערכת העיכול עובדת טוב יותר וגם חילוף החומרים בגוף.
בכנס "אוכלים בריא 2" שירלי הדגימה בפני הקהל מגוון מתכונים טעימים, המבוססים על מרכיבים צמחיים חיים בלבד. הנה המתכונים לפניכם:

פטה דמוי טונה

החומרים:

     2 כוסות אגוזי מלך

     3 גבעולי כרפס

     ½ חבילת כוסברה

     3 גבעולי בצל ירוק

     1 שן שום

     3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם סמיך.

"גבינת" שום שמיר

החומרים:

     ½ כוס אגוזי מקדמיה

     ½ כוס צנובר

     ½ כוס קשיו

     3 שיני שום

     ½ חבילת שמיר

     מלח ים טבעי

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת 
מרקם סמיך. 

 

 
ספגטי ברוטב אלפרדו

הספגטי:

קולפים קישואים בקולפן לקבלת רצועות דקיקות

הרוטב:

טוחנים במעבד מזון: 

     ½ כוס אגוזי מקדמיה 

     ¼ כוס גרעיני דלעת

     ¼ כוס גרעיני חמניה 

     2 שיני שום  

     3 כפות רוטב סויה טבעי

 מוסיפים מים עד לקבלת רוטב בסמיכות רצויה.

אפשר להוסיף פטריות קצוצות מושרות במעט רוטב סויה.

מרק פטריות

החומרים:

   5 פיטריות ללא הרגל וקלופות

         1/3 כוס חמאת שקדים

   1/3 כוס רוטב סויה

אופן ההכנה:

טוחנים הכול במעבד מזון, מוסיפים כוס מים חמים ומערבבים יחד למרקם אחיד.

לגיוון ניתן להוסיף בזיליקום.

 

 

בספר התחדשות ב' – כוחות הריפוי שבמזון תוכלו למצוא מגוון מתכונים של אוכל חי: סלטים, מיצים, ממרחים, מטבלים ומתוקים.

 

 

ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי