נוני: פרי-על פולינזי

הוא מתבלט בטעם ובריח עזים במיוחד הנוטים להרתיע רבים בתחילה, אולם בהמשך הופך הנוני לחביב הבריות. הפרי מצטיין בנוגדי חמצון חזקים במיוחד, ואילו מיץ הנוני הוא משקה אנזימים חזק, נוגד-נגיפים ונוגד-פטריות. דיוויד וולף עם כל הפרטים על פרי העל האקזוטי

מתוך הספר: סופרפודס

נוני (Noni) הוא שם נפוץ של העץ Morinda citrifolia, עץ טרופי יליד פולינזיה, שצומח בעיקר בטהיטי והוואי. המרפאים המסורתיים בפולינזיה, שמכונים "קהונה" (Kahuna), השתמשו בפרי הנוני, בעלים, בגבעולים ובשורשים שלו במזונות ובמשקאות במשך אלפיים השנים האחרונות.
לפרי הנוני יש ריח וטעם מיוחדים מאוד. רבים נרתעים תחילה מהריח, בעיקר כשהם מנסים אותו כשהוא טרי, באזור טרופי; אבל אחרי שהם אוכלים אותו במשך זמן מה הם לומדים לאהוב את הטעם. התועלת הבריאותית שניתן להפיק ממזון-על זה בהחלט עושה את החוויה לראויה ביותר!

הצמח מניב פירות גושיים, דמויי-ביצה, שצורתם לא סימטרית ואורכם עשרה ס"מ או יותר. לפרי הבשל יש ריח חזק, חריף. הזרעים מרחפים הודות לתאי אוויר פנימיים, והם יכולים לעמוד בחשיפה ממושכת למים מלוחים. ההנחה היא שעץ הנוני הגיע מלכתחילה לאסיה, לאוסטרליה ולאמריקות באמצעות זרעים שנסחפו בזרמי האוקיאנוס, ואחר כך הובא לשם על-ידי סוחרים ומתיישבים מפולינזיה. עצי הנוני היו המזון הצמחי העיקרי של העמים המקוריים שאכלסו את איי הוואי.

פרי הנוני. סוג של אנונה (123RF)


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


נוגדי חמצון חזקים ותרכובות התומכות בבריאות

מחקרים מודרניים זיהו כמה תרכובות תזונתיות חשובות בפרי הנוני. פרי זה מלא נוגדי-חמצון חזקים ותרכובות שתומכות בבריאות, כגון סלניום (Selenium, גמישות העור, בריאות העור); קסרונין (Xeronine, בריאות ושיקום מבנה התא); גליקוזידים (Glycosides, הגנה מפני רדיקלים חופשיים); סקופולטין (Scopoletin, נוגד-דלקות); טרפין (Terpine, עוזר בטיהור הגוף מרעלים); לימונן ואנטרקינונים (Limonene, Anthraquinones, מחטאים, יעילים בעיקר לאנשים בעלי מערכת חיסונית פגועה). מחקרים גילו ממצא מרגש: פרי הנוני מגביר את היעילות של המערכת החיסונית כשהוא מדרבן את תאי הדם הלבנים באמצעות כוחם של סוכרים ארוכי-שרשרת (רב-סוכריים). ההנחה היא שתרכובות הרב-סוכרים בפרי מגבירות את כוח ההרג הכללי של תאי הדם הלבנים.

מיץ הנוני הוא משקה אנזימים חזק מאוד, נוגד-נגיפים ונוגד-פטריות, שנוצר בזמן התסיסה של הפרי. הוא נחשב בדרך כלל כבעל תכונות בריאותיות יותר מכל מוצרי הפירות התוססים אחרים, כולל יין וחומץ. אם אתם חיים באזור טרופי כמו הוואי, לדוגמה, או מבקרים בו, נסו את פרי הנוני כשהוא טרי. אתם יכולים לערבל את הפרי הבשל כולו במי קוקוס, לסנן אותו ולשתות מיד את המשקה!

צריכת נוני טרי גורמת ל"התרוממות" פסיכו-אקטיבית, שנדמה כאילו היא אף פעם לא מלווה ב"ירידה". חדשות טובות כל הזמן, ללא הפסקה, לתמיד. לפי כל הסימנים פרי הנוני מדרבן, כנראה, את ייצור הסרוטונין, כימיקל שגורם למצב רוח טוב. היום אפשר להשיג אבקת נוני וקליפה מעובדת של פרי הנוני (ניתן לאכול אותה או להשתמש בה לטיפול בחולאים שונים). יש להם אותה השפעה פסיכו-אקטיבית ואותה תכונה שמשפרת את הבריאות, בדומה לפרי הנוני הטרי.

הוכח שתרכובות חדשות שהתגלו בעלי הנוני עשירות בפלבונואידים ונוגדי-חמצון אחרים, שעוזרים בהגנה על תאים ורקמות מפני נזק שנגרם על-ידי רדיקלים חופשיים. תה מעלי הנוני עוזר בשיפור העיכול, בשמירה על רמה תקינה של סוכר בדם ובטיהור רעלים מהגוף. התה הוא גם נוגד-נגיפים, נוגד-חיידקים ונוגד-פטריות. הוכחות ראשוניות מראות שהעלים והזרעים של פרי הנוני מכילים חומצות שומן אומגה-3.

טעמו של התה מעלי הנוני נעים ביותר. הוא דומה במקצת לתה קוקה עם רמז לתה ירוק. עלי הנוני מרגיעים והם לא מכילים קפאין או חומר מגרה מכל סוג שהוא. לעלים של עץ הנוני אין שמץ ריח או טעם עוקצני כפי שיש לפרי הנוני או למיץ הנוני. אפשר לייבש את העלים אלה כדי להכין תה מעלי נוני. תה זה הוא דרך נהדרת להשגת התרכובות המעולות, מעניקות-הבריאות של צמח הנוני. קטיפת עלי נוני מהעץ לא מזיקה לו בכל דרך שהיא; למעשה, עלים חדשים צומחים במהירות ובשפע, במקום העלים שנקטפו.

 

 ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי