פירה שעועית לבנה

מזין מאין כמותו ובאותה מידה טעים. קבלו מתכון לפירה מהסרטים.

מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה"

מצרכים:

1 כוס שעועית לבנה יבשה מושרית ללילה
1 שורש סלרי קלוף
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית + 1 כף מים
1 שן שום גדולה כתושה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל לבן טחון
2 כפות שמן זית
תפוח-אדמה קלוף ומבושל – אפשרות

הכנה:

לסנן ולשטוף את השעועית.
לחתוך את שורש הסלרי לרבעים ולהניח בסיר בינוני-קטן עם השעועית.
לכסות את השעועית ושורש הסלרי במים, ולבשל עד שהשעועית מתרככת לגמרי, כ-45 דקות.
במקביל, במחבת, לשים את השמן, המים והבצל.
להדליק את האש ולאדות את הבצל תוך ערבוב מעל להבה בינונית עד שקיפות.
להוסיף את השום ולאדות תוך ערבוב עוד כ-3 דקות.
לסנן את מי הבישול של השעועית (מומלץ לשמור ולהוסיף במידת הצורך).
להוציא את שורש הסלרי (הוא שירת אותנו לטעם. אפשר לאכול אותו בנפרד), ולטחון את השעועית עם כל שאר הרכיבים במעבד מזון, לקבלת מרקם חלק.
לשים לב שלא לערבל יותר מדי כדי לא להגיע למרקם צמיגי.
לטעום ולתקן תיבול.
להגיש כמנה חמה או כממרח.

פירה שעועית לבנה מתוך הספר
תמונה: Canva

ספרים נלווים:

דלג לתוכן מרכזי