שמן האבוקדו: כנראה השמן הצמחי הבריא ביותר

הוא מכיל בעיקר שמנים חד בלתי רוויים, נקודת הרתיחה שלו היא הגבוהה מבין השמנים הצמחיים, הוא מוריד כולסטרול – ולמעשה הוא כנראה בריא יותר משמן זית ומכל שמן צמחי אחר. סגולות האבוקדו

מתוך הספר: שומנים טובים, שומנים רעים

כמו שמן זית, גם שמן האבוקדו מכיל בעיקר שמנים חד-בלתי-רוויים (monounsaturated). למעשה, בשמן אבוקדו יש יותר שומנים חד-בלתי-רוויים (72%) מאשר בשמן זית (66%) או קנולה (58%). שמן אבוקדו מכיל רק 9% של חומצות שומן מסוג אומגה-6, לעומת 12% בשמן זית ו-10% בשמן קנולה. בנוסף, שמן אבוקדו מכיל מעט פחות שומנים רוויים מאשר שמן זית, למרות שבשניהם כמות השומנים הרוויים נמוכה למדי.

לשמן אבוקדו יש יתרונות נוספים:

• מכיל כלורופיל (chlorophyll).
• מכיל 8 מהמרכיבים מהם מיוצר ויטמין E, שמגן על הלב.
• מכיל חומצה פולית (folate) ואשלגן (potassium), שניהם חומרים חשובים.
• פיטוסטרולים (phytosterols) מצויים גם הם בשפע בשמן אבוקדו, בייחוד בטא-סיטוסטרול (beta-sitosterol). הפיטוסטרולים הם נוגדי חמצון חזקים, שיכולים להוריד את רמת הכולסטרול LDL מבלי להשפיע על הרמה של HDL.

יותר ירוק. אבוקדו (sxc)


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


נקודת הרתיחה הגבוהה ביותר

מחקרים הראו, שבטא-סיטוסטרול מוריד את רמת הכולסטרול וכן נראה כי ביכולתו להקל על מחלות בבלוטת הערמונית (prostate), כולל סרטן וגידולים שפירים.

שמן אבוקדו יכול לסבול חום רב יותר מכל שמן צמחי, שמן אגוזים או שמן זרעים. נקודת העישון שלו עומדת על 270oC, מה שהופך אותו אידיאלי לכל סוג של בישול. ניתן למצוא שמן אבוקדו ברוב חנויות הבריאות ובחלק מהסופרמרקטים. אם אתם לא מוצאים אותו בשום מקום, ניתן להזמין אותו דרך האינטרנט.

אין צורך לומר שפרי האבוקדו עצמו מציע יתרונות בריאותיים דומים. אחד מהמחקרים מצא, שבקרב אנשים שאכלו אבוקדו אחד ביום למשך שבוע, הייתה צניחה של 17% ברמת הכולסטרול הכוללת. רמות הכולסטרול LDL והטריגליצרידים ירדו גם הן, בעוד שרמת הכולסטרול HDL עלתה.

מחקר מאוחר יותר שהתבצע ביפן גילה, שמבין 22 סוגי פירות שנבדקו, תמצית אבוקדו הייתה היעילה ביותר בהגנה מפני הרס של הכבד על ידי הנגיף הפטיטיס C, שגורם לדלקת בכבד.

 

ספרים נלווים: 

דלג לתוכן מרכזי