תזונת תינוקות: מזונות מעוררי רגישות ואלרגיה

חלבון ביצה, חלב פרה, בוטנים, סויה, אגוזים, חיטה, תותים, שוקולד ופירות הדר הם מעוררי האלרגיה הנפוצים ביותר בתינוקות. אז איך נימנע מתזונה מעוררת רגישות בתינוקות?

מתוך הספר: תזונת תינוקות - בריאות מן הטבע

 
אלרגיות עוברות בתורשה, ולכן שאלי את קרובי המשפחה שלך אם הם סובלים מאלרגיות, כדי שתהיי מודעת מראש לבעיות שעלולות להתעורר. אין זה אומר שאסור לך לתת לתינוקך מזון שבן משפחתך אלרגי אליו, אלא שעלייך לעקוב אחר תגובתו של תינוקך למזון זה לאחר האכילה. אלרגיות למזון מופיעות בקרב 6%-4% מהתינוקות, אך לילדיהם של זוג הורים אלרגים יש סבירות של 70%-40% לפתח אלרגיה בעצמם.
 
אבטיח זה טוב? (SXC Miranda Laskowska)
 
מלבד התורשה, הגורמים האחרים לאלרגיות כוללים האכלה מוקדמת מדי של מזונות מוצקים מסוימים, חשיפה לכמות גדולה מדי של מזון מסוים בגיל צעיר, רגישות למזון דומה ושכיחות גבוהה של מזון מסוים בתפריט (בסין, למשל, אלרגיה לאורז נפוצה במיוחד).
 
המזונות האלרגניים  
 
מזונות מסוימים אינם מתאימים לתינוקות מתחת לגיל שנה, בשל הפוטנציאל האלרגני שלהם. המזונות האלרגניים הנפוצים כוללים חלבון ביצה, חלב פרה, בוטנים, סויה, אגוזים, חיטה, תותים, שוקולד ופירות הדר. יש לתת אותם בהדרגה, כל אחד בנפרד ולעקוב אחר התגובות. רבים מרופאי הילדים מייעצים שלא לתת לתינוקות אגוזים ובוטנים לפני גיל שלוש. בגלל הסיכון לזיהום צולב כתוצאה ממגע עם חומרים אלרגניים, אל תקני לתינוקך דגנים או קטניות הנמכרים בשקילה ללא אמצעי זהירות מתאימים, שכן, אם המיכלים או כלי השקילה מכילים שאריות של חומרים אלרגניים, הדבר עלול לסכן אותו.
 
תינוקך עוד יספיק בעתיד לטעום ממזונות חדשים. מדוע לקחת סיכון ולתת לו מזונות אלרגניים בגיל צעיר כל כך?
 
מתי מתחילים? ממזון מוצק ועד בוטנים
 
ההנחיות הבאות יסייעו לך למנוע אלרגיות למזון:
• אל תתני לתינוקך מזון מוצק לפני גיל שישה חודשים
• אל תתני לו מזונות אלרגניים נפוצים לפני גיל שנה
• הניקי את תינוקך לתקופה ארוכה ככל האפשר (שישה חודשים ויותר)
• אל תתני לו לשתות חלב לפני גיל שנה
• חלב שקדים או שקדים טחונים מותרים לאכילה רק אחרי גיל שנה
• אל תתני לו ביצים לפני גיל שנה
• אל תתני לו בוטנים לפני גיל שלוש 
 ספרים נלווים: 
דלג לתוכן מרכזי