תחליפי החלב – הרשימה המלאה

חלב סויה, חלב פקאנים, חלב קשיו, חלב אגוזי מלך, חלב שקדים, חלב קוקוס, חלב חרובים, חלב תמרים, חלב תאנים או משמש – הרשימה המלאה של תחליפי החלב, בתוספת מתכונים פשוטים להכנתם בבית

מתוך הספר: האנציקלופדיה של המיצים

חלב סויה

חלב סויה (וטופו) זמין במרכולים ובחנויות הטבע, אולם ניתן להכינו בקלות גם בבית. עם זאת, יש להיזהר משתיית חלב סויה וטופו בשל החשש הגובר מהימצאותם של פולי סויה מהונדסים גנטית ומרוססים בחומרים כימיים ברוב מוצרי הסויה המסחריים.

חלב אגוזים

מאגוזים ניתן להכין נוזל סמיך בעל טעם נעים שניתן להוסיפו לחלק מהרטבים והקינוחים. השתמשו בשקדים, אגוזי פקאן, אגוזי קשיו או אגוזי מלך לא מומלחים ואורגניים (תוכלו לבחור בכל סוגי האגוזים או הזרעים). אגוזים תורמים לתזונה חלבונים, ויטמין E וסיבים תזונתיים, אולם יש לאכול מהם בכמויות קטנות בלבד משום שתכולת השומן בהם גבוהה (למרות ששומן זה הוא בעיקר בלתי רווי ומורכב מחומצות שומן חיוניות). מחלב אגוזים ניתן להכין שייק סמיך יותר בהשוואה לשייק מחלב סויה.

מובן שהסובלים מאלרגיה לאגוזים לא יכולים להשתמש בחלב אגוזים. לבני נוער בריאים, שהדרישות האנרגטיות שלהם גבוהות, ניתן בהחלט לתת את מתכוני המילקשייק הבאים המכילים חלב אגוזים.

חלב שקדים. הכי מזין (istockphoto)


רוצים לקבל את המבצעים של הוצאת פוקוס ישירות לווטסאפ? קליק כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ הסודית 🤫


חלב אגוזים: שלבו את האגוזים עם המרכיבים הנוספים שיפורטו והכניסו לכד עם מכסה. הקפידו שהמים המורתחים לא יהיו חמים מדי בעת הוספתם למשקה. נערו היטב, קררו, הכניסו לבלנדר או למעבד מזון והשתמשו מיד. לחילופין, החזירו את המשקה לכד והכניסו למקרר למשך 3-2 ימים.

חלב שקדים: 1 כוס (250 מ"ל) שקדים קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) תמרים קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) זרעי פשתה, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-2 כוסות (500 מ"ל) מים שזה עתה הורתחו.
חלב קשיו: 1 כוס (250 מ"ל) אגוזי קשיו קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) אצת דולסה מיובשת וקצוצה דק, 1 כף (15 מ"ל) צימוקים קצוצים דק, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-2 כוסות (500 מ"ל) מים שזה עתה הורתחו.

חלב אגוזי פקאן: 1 כוס (250 מ"ל) אגוזי פקאן קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) צימוקים קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) זרעי פשתה, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-2 כוסות (500 מ"ל) מים שזה עתה הורתחו.
חלב אגוזי מלך: 1 כוס (250 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) תמרים קצוצים דק, 1 כף (15 מ"ל) זרעי פשתה, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-2 כוסות (500 מ"ל) מים שזה עתה הורתחו.

חלב קוקוס/חרובים 

השתמשו באגוז קוקוס טרי וחתכו אותו לחתיכות (הקפיאו את הנותר, אם יש צורך). אם אינכם יכולים להשיג קוקוס טרי, השתמשו בקוקוס מיובש (לא ממותק) שאותו ניתן להשיג בחלק מחנויות הטבע. אגוז הקוקוס הוא מתוק מטבעו, וכשמערבבים אותו עם חרוב, הוא הופך מתוק עוד יותר. השתמשו בחלב קוקוס כדי להחליף את החלב והסוכר בשייקים, בפודינגים ובקינוחים אחרים.

כדי להכין חלב קוקוס: הכניסו לבלנדר או למעבד המזון ½ כוס (125 מ"ל) קוקוס טרי חתוך לחתיכות קטנות (או 1/3 כוס – 75 מ"ל – חתיכות מיובשות), 3 כפות (45 מ"ל) אבקת חרובים (לבחירתכם), מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-½ כוס (125 מ"ל) מים שרתחו זה עתה. צננו את התערובת וסחטו במסחטה עד שמתקבל מרקם חלק. הוסיפו מים, אם ברצונכם במשקה דליל יותר. השתמשו מייד או אחסנו במקרר עד לשבוע ימים.

חלב תמרים

בסוכר התמרים (סילן) נהוג להשתמש להמתקת מוצרים רבים. כשאתם משתמשים בחלב התמרים, אתם משתמשים בעצם בסוכר התמרים (למרות שהוא מכיל מעט סיבים תזונתיים ומרכיבי תזונה), לכן הקפידו להשתמש בכמויות קטנות בלבד. הכינו את החלב מתמרים מיובשים ומגולענים.

כדי להכין חלב תמרים: הכניסו לבלנדר או למעבד המזון ¼ כוס (50 מ"ל) תמרים קצוצים, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-½ כוס (125 מ"ל) מים שרתחו זה עתה. צננו את התערובת וסחטו במסחטה עד שמתקבל מרקם חלק. הוסיפו מים, אם ברצונכם במשקה דליל יותר. השתמשו מייד או אחסנו במקרר עד לשבוע ימים.

חלב תאנים

לתאנים יש סגולות רבות. הן פועלות נגד חיידקים ונגד סרטן וניתן להפיק מהן חלב שניתן לשלבו עם יוגורט או עם טופו להכנת שייקים ומאכלים אחרים. השתמשו בתאנים טריות, אם ניתן. תאנים יבשות הן קשות מאוד ויש לקצוץ אותן היטב לפני שמכניסים אותן לבלנדר או למעבד המזון.

כדי להכין חלב תאנים: הכניסו לבלנדר או למעבד המזון ¼ כוס (50 מ"ל) תאנים קצוצות, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-½ כוס (125 מ"ל) מים שרתחו זה עתה. צננו את התערובת וסחטו במסחטה עד שמתקבל מרקם חלק. הוסיפו מים, אם ברצונכם במשקה דליל יותר. השתמשו מייד או אחסנו במקרר עד לשבוע ימים.

חלב משמש

לחלב מפרי זה יש טעם ייחודי – מתוק ומעט חמצמץ. תוכלו להשתמש בו להכנת מתכוני שייק פירות המופיעים בספר. השתדלו לרכוש משמשים אורגניים שלא הוספה להם גופרית בתהליך הייבוש.

כדי להכין חלב משמשים: הכניסו לבלנדר או למעבד מזון ¼ כוס (50 מ"ל) משמשים מיובשים קצוצים, מקל וניל באורך 2.5 ס"מ ו-½ כוס (125 מ"ל) מים שרתחו זה עתה. צננו את התערובת וסחטו במסחטה עד שמתקבל מרקם חלק. הוסיפו מים, אם ברצונכם במשקה דליל יותר. השתמשו מייד או אחסנו במקרר עד לשבוע ימים.

ספרים נלווים:

דלג לתוכן מרכזי